Elizabeth IIFoto: Buckingham Palace/Reuters/Scanpix
Inimesed
25. veebruar 2021, 12:26

Elizabeth II sugulane mõisteti seksuaalkuriteo eest trellide taha (3)

Kuninganna Elizabeth II 34aastane sugulane Simon Bowes-Lyon mõisteti süüdi seksuaalrünnakus, mis toimus aasta tagasi kuninganna ema lapsepõlvekodus Glamise lossis Šotimaal. Tunamullu Briti apetiitseimate poissmeeste Top 50-sse valitud mees tungis võõrale naisele une pealt kallale. 

The Suni teatel määrati Bowes-Lyonile karistuseks kümme kuud vabaduskaotust ning ta viidi kohtusaalist rauduskäsi vanglasse. 

Simon Bowes-Lyoni vanaisa oli kuninganna emapoolne onupoeg. Daily Mail kirjutas jaanuaris, et lord Strathmore'i tiitlit kandev mees oli tunginud purjuspäi oma 26aastase ohvri tuppa, kus too parajasti magas, ajanud talle käed külge ning kuulutanud, et astub temaga suguühtesse. 

Dundee Evening Telegraph kirjutas, et Samiks kutsutav naine ööbis lossis - Bowes-Lyoni elupaigas - seoses luksusliku reisiajakirja korraldatud reklaamsündmusega. Kohtudokumentides kinnitas ta, et polnud päeval Simoni vastu vähimatki huvi üles näidanud. Ometi pressis mees öösel tema tuppa, istus voodiveerele ja hakkas käperdama.

Naine nõudis korduvalt, et aadlik toast lahkuks, püüdis tema eest pageda, kuid see ei õnnestunud. Viimaks sai ohver ahistajast lahti. Kuid Bowes-Lyon olevat veel haavunud, kui naine tal p**sse kerida käskis, ja kuulutanud: "Sa oled ebaviisakas, alatu, paha ja hirmus inimene!"

Bowes-Lyon ütles hilisemas avalduses, et häbeneb oma tegusid väga. Intsident leidis aset mullu veebruaris Bowes-Lyoni esivanemate lossis Šotimaal, kus veetis suure osa oma lapsepõlvest Elizabeth II ema, samuti Elizabethi nime kandnud kuninganna (1900-2002).