Foto: Robin Roots
Poliitika
25. veebruar 2021, 11:53

VIDEO | TÄIENDAVAD PIIRANGUD: distantsõpet pikendatakse märtsi lõpuni, kinod ja teatrid pannakse taas kinni (353)

Valitsuse pressikonverentsil osalesid peaminister Kaja Kallas, riigihalduse minister Jaak Aab, haridus- ja teadusminister Liina Kersna ning töö- ja terviseminister Tanel Kiik.
 

"Peame murdma nakatumisahelad ja oleme sunnitud kehtestama uued piirangud," ütles peaminister Kaja Kallas. "Räägime piirangutest märtsi lõpuni."

Valitsus otsustas, et koolides pikendatakse distantsõpet 5. - 12. klassile märtsi lõpuni, algklassid käivad koolis edasi, aga peavad olema hajutatud.

Sportimine on lubatud siseruumides ainult individuaaltreeninguna, välistingimustes kehtivad senised piirangud.

Valitsus peatab ka avalike ürituste korraldamise sisseruumides – kinoseansid, kontserdid, teatrietendused, konverentsid. Samamoodi peavad uksed märtsi lõpuni kinni hoidma ka spaad, saunad, veekeskused ja ujulad. Toitlustuskohad tuleb sulgeda kella 18st ja kehtib 2+2 ja 50% täituvuse nõue. 

Kallase sõnul on kaubakeskused lubanud võtta kasutusele täiendavaid turvamehed, eemaldada pingid, kus niisama istuda ja keerata kinni avaliku WiFi. Need meetmed laseb suurpoodidel avatuks jääda.  

"Teadusnõukoja põhisoovitus oli, et teatud ajaks tuleb mõjusalt piirata kõiki lähikontakte," lisas riigihalduse minister Jaak Aab. "Leevendame majanduslikku mõju, mis neil piirangutel on. Teeme ettepaneku töötukassa nõukogule, kaalume teatud palgatoetust sektoritele, mis on majanduslikult pihta saanud."

Haridusminister Liina Kersna: "1. - 4. klass saavad jätkata kontaktõppes. Suunasime distantsõppele kutsekoolid ja kõrgkoolid. Kutsekoolide praktiline õpe tohib hajutatult toimuda. See puudutab kokku 190 000 noort."

Arutelu jätkub lõpuklasside õpilaste õppevõimaluste kohta. 

1. märtsist avatakse õpetajate tugiliin, kus õpetajate küsimustele vastavad kvalifitseeritud koolipsühholoogid. 

Kallase sõnul suurendatakse ka järelevalvet piirangutest kinni pidamisel, aga tõdes, et lõpmatuseni politsei igalpool järel käia ei saa. Aabi sõnul rakendatakse ka 39. lisapatrulli, kes kontrollivad piirangute täitmist.