Prints PhilipFoto: POOL New
Inimesed
23. veebruar 2021, 17:46

Prints Philip jääb veel mitmeks päevaks haiglavoodisse. Prints Edward: hoiame pöidlaid pihus!

Elizabeth II abikaasa prints Philip (99) on veetnud kuningas Edward VII nimelises Londoni haiglas juba seitse ööd. Buckinghami palee teatel jääb prints aga ravile veel mitmeks päevaks, sest teda tabas infektsioon, vahendab BBC.

Palee kinnitas, et tema seisund on stabiilne ja ravi aitab. Ka rõhutati, et printsi tervise halvenemine pole seotud koroonaviirusega – nii tema kui ka kuninganna Elizabeth II vaktsineeriti möödunud kuul. 

Buckinghami palee teatel soovitas ihuarst Edinburghi hertsogil möödunud teisipäeval haiglasse minna, kuna vanahärra oli tundnud end mitu päeva halvasti. Eakas prints toimetati Windsori lossist Londonisse limusiiniga ning haiglasse sammus juunis 100aastaseks saav mees omal jalal. 

Laupäeval käis mureliku moega prints Charles oma isa haiglas vaatamas, ehkki Covidi tõttu on Briti haiglates kehtestatud visiidikeeld. Briti ajakirjanduse sõnul sõitis troonipärija oma isa nägemiseks maha üle 300 kilomeetri. Charlesi murelik pilk vallandas kuuldused, et tema isa seisund on halb.

Daily Maili teatel küsiti prints Charlesi pojalt prints Williamilt külaskäigul King's Lynni vaktsineerimiskeskusse, kuidas tema vanaisal läheb. "Jah, tal läheb kenasti, tal hoitakse silma peal," olnud Williami vastus.

Printsi ja kuninganna noorim poeg, prints Edward kinnitas Sky Newsile, et tema isal läheb palju paremini kui esimestel haiglapäevadel. "Ta ootab väga, et saaks haiglast välja, mis on väga positiivne. Me hoiame pöidlaid pihus."

Prints Edward Foto: Reuters/Scanpix