Oskar SüvariFoto: TV3
Inimesed
22. veebruar 2021, 16:05

Rannamaja-Oskar jääb trellide taha! Kohus: jalavõrust tema puhul ei piisa

Tõsielusaatest "Rannamaja" tuntust kogunud Oskar Süvari viibis 15. veebruaril narkokuritegudes kahtlustatavana kohtu all, kus nõuti tema elektroonilise järelevalve alla laskmist. Kohus ei rahuldanud seda nõuet, vahendab Kroonika.

"Kohtu hinnangul esineb O. Süvari suhtes jätkuvalt vahistamisalusena oht uute kuritegude toimepanemiseks. Samuti esineb tema puhul oht hakata kohtumenetlusest kõrvale hoiduma," teatas Tallinna haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu. 

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Õhtuleht kirjutas jaanuaris, et laia joonega aetud narkootikumiäri viib kohtupinki kokku 15 tuntud ja vähemtuntud inimest. Prokuratuuri teada veeti kahe aasta jooksul eri riikidest Eestisse kokku meelemürke, mille tänavamüügist oleks teeninud koguni viis miljonit eurot. Prokuratuuri ja politsei andmetel liikus grupi käest läbi vähemalt 263 kilo marihuaanat, kilo ketamiini ja 2,4 kilo kokaiini ning tuhandeid ecstasy tablette pluss veel paar kilogrammi kristalset ecstasy’t.

Süüdistuse sai ka Rannamaja-Oskar, kelle ema sõnul on muidu alati kärsitu ning muidu sõgeda elustiiliga poeg vanglas olnud ootamatult rahulik: „Nagu Buddha munk, nõuab raamatuid ja kirjatarbeid.“

Lisaks Oskarile said narkoveo süüdistuse kurikuulsa ärimehe Mait Metsamaa poeg Mathias-Mait Metsamaa, advokaat Kristjan Tuul, kuulsusi pildistanud fotograaf Jaanar Nikker ning korra valimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerinud Rait Kaspar Purje. Ülejäänud süüdistatavad on Davit Mantskava, Peeter Perkin, Egert Hõim, Oliver Kivi, Robert Davtjan, Kristofer Metusala, Dhelory Ristkok, Grete Õunapuu, Usman Imtiyaz Wani ja Aleks Sakson.

"Rannamaja" septembris eetrisse minevat hooaega tutvustava avapeo ajal augustis oli Oskar juba trellide taga politseinike valvel all, kuid milliste tegude pärast, jäi siis veel selgusetuks. Salvestamise ajal juulis rääkis Oskar Õhtulehele, et otsis saatest elu armastust. „Minult on küsitud, et kui ma leian siin saates kellegi, kes on minuga samast soost, et kas ma kutsuks ta endale kaaslaseks,“ rääkis ennast biseksuaaliks nimetav noormees. „Kui on klapp olemas ja asi paistab toimivat, siis miks mitte. Ma ei häbeneks kaamera ees seda.“