Märt AvandiFoto: Teet Malsroos
Inimesed
22. veebruar 2021, 09:55

Märt Avandi: Pammy oli, on ja jääb minu lemmiknaiseks! (9)

"Me ei olnud nüüd näljas ega külmas, aga süüa eriti polnud ja raha ka üldse ei olnud. Kõik oli trööstitu," meenutab Märt Avandi elu 90ndate Eestis.

Saates "Hommik Anuga" olid pühapäeval külas Märt Avandi, Nele-Liis Vaiksoo, Johan Randvere ja Lauri Liiv, kel plaanis hakata märtsis 90ndate muusikat esitades mööda Eestit tuuritama. Loomulikult kandsid artistid Anu saates ka vastava ajastu rõivaid. Avandil oli seljas "Rannavalve" staari Pamela Andersoni pildiga T-särk ja Anu Välba uuris, kas tegemist oli tema lemmikanaisega? "No kahtlemata oli! Oli, on ja jääb," vastas näitleja muiates. 

Artistid lubasid, et samades rõivastes näeb neid ka esinemas. Nele-Liis soovitas ka publikul kapist 90ndate hilbud välja otsida ja naistel krepilokid pähe teha. "Jämmime koos!"

Saatekülasid tõdesid, et 90ndate muusika oli üldjoontes jõle, aga just selle järgi nad neid oma kontsertkavasse pikkisidki. "See oli kole muusika," hindas Avandi. "Aga me proovime need mõned kohutavad lood ka päris ilusaks teha."

Raplamaal üles kasvanud näitleja nendib, et mäletab 90ndatest ennekõike totaalset ja kohutavat vaesust. "Aga samas ega lapsepõlv ei muutunud kuidagi õnnetumaks. Meil oli väga rõõmus ja õnnelik lapsepõlv. Võrreldes aga praeguse ajaga oli suur vaesus," kirjeldas Avandi. 

Nele-Liis Vaiksoo, kes laulis 90ndatel ETV tütarlastekooris, sai toona palju ringi reisida. "Kui tänapäeval on see tavaline, et koorid reisivad, siis tol ajal see, et me juba Soome läksime, oli suur asi," rääkis Vaiksoo. Ka meenutas ta, kui hinnas oli toona Soomes müüdav Coca-Cola.