Foto: AP/Scanpix
Inimesed
19. veebruar 2021, 18:08

Dubai printsessi perekond: kõik on hästi, hoolitseme tema eest

Dubai valitseja tütar printsess Latifa (35, pildil) kadus 2018. aastal, kui tema isa käsilased ta põgenemiselt tabasid ning ta vägisi kodumaale tagasi viisid. Hiljuti jõudsid avalikkuse ette šeigitütre ahastavad videod, kus ta kinnitab, et isa hoiab teda koduarestis. Dubai kuninglik perekond aga väidab, et naine on kodus, kus tema eest hoolitsetakse.

Pöördumine tuli ilmselt vastusena sellele, kui Latifa salajased videod lausa ÜROni jõudsid. Inimõiguste nõukogu nõudis Araabia Ühendemiraatidelt tõendeid, et printsess on elus. Vaatamata rahustavale toonile ei esitanud kuningapere ühtki vettpidavat tõendit – ei fotot, ei videot – selle kohta, et printsess elavate kirjas oleks. Pöördumist vahendas AÜE suursaatkond Londonis.

„Vastusena sheikha Latifat puudutavale reportaažidele tahaksime tänada neid, kes tema heaolu pärast muret tundsid. Seda hoolimata sellest, et meediakajastus ei peegeldanud tema tegelikku seisukorda. Tema Kõrgeaususe pere on kinnitanud, et tema eest hoolitsetakse kodus, teda toetavad nii tema pere kui ka meditsiinilised asjatundjad,“ seisab pöördumises.

Printsess Latifa isa, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai valitseja, on üks jõukamaid riigitegelasi maailmas. Printsessi sõnul hoiab isa teda vangis ühes villas.

Loe Dubai printsessist lähemalt SIIT.