Andrei Mjagkov ja Barbara Brylska kultusfilmis "Saatuse iroonia ehk Hüva leili!".Foto: VIDA PRESS
Inimesed
19. veebruar 2021, 17:39

Suri „Saatuse iroonia ehk Hüva leili!“ meespeaosatäitja Andrei Mjagkov (11)

82 aasta vanuses on surnud vene näitleja Andrei Mjagkov, kelle tuntuimad rollid olid meespeaosad Eldar Rjazanovi komöödiates "Saatuse iroonia ehk Hüva leili!" (1976) ja "Armastus tööpostil" (1977). 

Moscow Timesi teatel suri Mjagkov 18. veebruaril infarkti tagajärjel oma kodus Moskvas. Tema elutu keha leidis abikaasa. 

Filmivõtete alguses oli toona 37aastane Andrei Mjagkov üsna tundmatu näitleja, kuigi tema pagasisse kuulus kümmekond filmi, kirjutas Õhtuleht 2018. aastal. Hiljem sai Andreist üks Eldar Rjazanovi lemmiknäitlejaid, kes tegi kaasa veel mitmes tema filmis. Mjagkov on meediale väitnud, et talle endale purjuspäi võõrasse linna ja võõrasse korterisse sattunud Lukašini roll ei meeldi ja tema ei vaata "Saatuse irooniat" kunagi. 

Poolatarist filmipartnerisse Barbara Brylskasse suhtus Andrei hästi, kuid külmalt. Kui Brylska on öelnud, et Mjagkov ei meeldinud talle mehena absoluutselt, siis sedasama väitis oma filmipartneri kohta ka Andrei. 

Mjagkov mängis pika karjääri jooksul enam kui 50 filmis ja telesarjas, sh komöödias "Garaaž" ja draamas "Turbinite päevad". Viimastel aastatel õpetas vanameister Moskva kunstiteatri draamakoolis, maalis ning kirjutas oma abikaasale, näitlejanna Anastassia Voznessenskajale kolm kriminulli. Enda sõnul vaid selleks, et Anastassial - kellega Andrei oli abielus 1963. aastast saadik - polnud midagi huvitavat lugeda.