Printsess Eugenie 12. oktoobril 2018 oma laulatusele saabumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. veebruar 2021, 09:28

Printsess Eugeniele tehti tervislikel põhjustel keisrilõige (1)

Printsess Eugenie pole eelmisel nädalal sündinud pisipoja nime veel avaldanud, kuid sünnituse ning vastse pere esimese ühise nädala kohta on avalikkuse ette jõudnud uut infot.

Prints Andrew' noorem tütar Eugenie (30) ja tema abikaasa Jack Brooksbank (35) said lapsevanemateks 9. veebruari hommikul. Sünnitus leidis aset Portlandi erahaiglas Londonis, kus olid ilmale tulnud nii Eugenie kui ka tema vanem õde Beatrice ning ka prints Harry ja Meghan Markle'i poeg Archie. Õukond kinnitas, et nii ema kui ka laps tunnevad end hästi. Vastne ema avaldas kuninglikke traditsioone rikkudes juba samal päeval lapsukesest esimese jäädvustuse. 

Reedel lahkus printsess koos beebiga haiglast ning ajakirja People andmeil naasid nad prints Harry ja hertsoginna Meghani omaaegsesse majja Frogmore Cottage'isse, mis asub Windsori lossi territooriumil ning kus printsess ja tema mees on sel talvel elanud.

Abielupaari sõber rääkis People'ile, et Eugenie ja Jack on väga õnnelikud ning lapsuke olla täielik unelm. Sõber paljastas, et Eugeniele oli tehtud omaaegse lülisambaoperatsiooni pärast keisrilõige . Printsessil diagnoositi 11 aasta vanuses skolioos ehk vildakselgsus. Kõveriku selgroo sirgendamiseks tehti operatsioon, millest Eugenie seljal on pikk arm.

Printsess on intervjuudes rääkinud, et nooremana häbenes ta armi väga ning üritas seda kreemiga olematuks teha. Nüüdseks aga on Eugenie oma armi üle uhke ning demonstreeris seda 2018. aasta oktoobris oma pulmas lahtise seljaosaga pruutkleiti kandes.