"Eesti laulu" teise poolfinaali proov Saku suurhallisFoto: Hannes Dreimanis
Üritused
19. veebruar 2021, 18:53

GALERII | „Eesti laulu“ läbimäng: keegi kukub redelilt, keegi hõljub, laest laskuvad alla ketid ehk Mis hakkab toimuma teises poolfinaalis? (11)

„Eesti laulu“ esimene poolfinaal on läbi ja ka esimesed edasipääsejad teada, teine poolfinaal ootab aga ees! Proovid selleks käivad juba suure hooga. Millega plaanivad artistid televaatajaid üllatada ja pahviks lüüa?

Esimesena tõmbab teise poolfinaali käima Sissi looga „Time“. Alguses on lauljatar laval üksi, hiljem liituvad temaga bäkilauljad, kellel on esituses üsna tähtis koht. Üheskoos tantsitakse natuke, aga kas seda võiks rohkem teha nagu muusikavideos? Taustale kuvatakse vinged värvilised visuaalid, mis loovad saali meeleolu. 

Sissi Foto: Hannes Dreimanis

Rõõmuhõisetega hüppavad lavale Gram-Of-Funi liikmed looga „Lost In A Dance“. Lava on täitunud artistidega, kelle hoogne etteaste ning tempokas lugu võtab kindlasti televaatajal jala tatsuma. Plusspunktid kahele kitarristile, kes eriti innukalt tantsu löövad, Kristel Aaslaid ei jää neile sugugi alla.

Gram-Of-Fun Foto: Hannes Dreimanis

Lavale tuuakse klaver ja üles astub Kadri Voorand oma suursuguse looga „Energy“, mida esitab täiesti üksinda. Taustal täiustavad esitust justkui tähistaevast kujutavad visuaalid, mis loovad väga erilise õhkkonna. Ka Voorandi riietus on muinasjutuline – valge, pikk ja lendlev.

Kadri Voorand Foto: Hannes Dreimanis

Heleni etteaste on senistest silmapaistvaim. Laval saab näha tõeliselt efektset sõud – hiiglaslikud tiivad ja sädelev kleit ning tantsijad, kes lendlevad õhus ümber lauljatari. Taustal taevas, mis sobitub ideaalselt loo pealkirjaga „Nii kõrgele“

Helen Randmets Foto: Hannes Dreimanis

Keegi karjub!!!??? Muidugi, sest lavale astub Redel, et viimistleda poolfinaaliks oma etteastet. Tõeline möll läheb lahti – tantsijad mässavad, imelikud näod taustal, tulevärk, redelit kukub keegi alla... Täpselt ei saa aru, mis laval toimub, aga see toimib igatahes ja meenutab mõneti 2013 aasta Winny Puhhi esitust „Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti“, mis oli sama pöörane. 

Redel Foto: Hannes Dreimanis

Kuuendana astub lavale Rahel oma looga „Sunday Night“. Sarnaselt muusikavideole on lauljatar koos tantsijatega justkui mannekeenid. Koreograafia on väga omapärane ja pilkupüüdev, mis täiustab väga hästi esitust. Visuaal seob etteaste ühtseks tervikuks.

Rahel Foto: Hannes Dreimanis

Taaskord peitub lihtsuses võlu – Uku Haasma esituses ei ole ühtegi üleliigset detaili ega rekvisiiti ning laulja laseb rääkida oma lool. „Kaos“ nii laulu kui esiutsena viib inimese hetkeks sügavale mõtetesse ning see ongi selles peitubki võlu.

Uku Haasma Foto: Hannes Dreimanis

Heleza astub lavale imakaunis ja väga erilises suurte satsidega lillas kleidis, et esitada prantsuskeelne võistluslugu „6“. Laval on noor neiu täiesti üksi – mängib see tema kasuks või kahjuks, näevad vaatajad juba poolfinaalis!

Heleza Foto: Sanislav Moshkov

Uku Suviste „The Lucky One“ on ehtne eurolugu, ka esitus on piisavalt teatraalne, mis just ideaalselt sobib Eurovisionile – Ukuga on kaasas imekaunis punases kleidis naine, taustal sähvib välk, laest kukuvad alla ketid. Tõeline sõu!

Uku Suviste Foto: Hannes Dreimanis

Alabama Watchdog eristub teistest vingete visuaalsete lahenditega – erinevad kujundid, värvid, valgussähvatused ja -kiired.

Alabama Watchdog Foto: Hannes Dreimanis

Lava on Jüri Pootsmanni päralt. Kuna tegemist on üsna raske lauluga, läheb põhirõhk sellele, suurt lavalist liikumist ei toimu ning lugu ise on pearollis.

Jüri pootsmann Foto: Hannes Dreimanis

Särav esitus ja lavasõu, just nagu Kaire Vilgatsile ja Dagmar Ojale kohane! Etteaste ajal pannakse suur rõhku visuaalile – erinevad värvid ja valgustused. Kui tavaliselt on naised ise bäkilauljad, saavad nad seekord särada ja head sõbrad aitavad taustajõuna.

Kaire Vilgats ja Dagmar Oja Foto: Hannes Dreimanis