FKA Twigs ja Shia LaBeoufFoto: VIDA PRESS
Inimesed
18. veebruar 2021, 14:04

Lauljatar vägivaldsest suhtest Shia LaBeoufiga: „On ime, et ma ellu jäin!“

Briti muusik FKA Twigs kirjeldab värskes intervjuus, kuidas armusuhe Hollywoodi tähe Shia LaBeoufiga kujunes elu hirmsaimaks kogemuseks. Pidev armukadetsemine ja ähvardamine, kägistamine öösel une pealt... need on vaid mõned episoodid aasta jagu kestnud vägivaldsest suhtest.

"Teneti" tähe Robert Pattinsoni endine kihlatu FKA Twigs toonitab ajakirja Elle intervjuus: vägivallatseja ohvriks võivad langeda kõik. Ta ise on alati paistnud äärmiselt iseseisva ja eneseteadliku naisena – kuid "Transformerite" tähe LaBeoufi küüsis sai temast tahtejõuetu inimvari, kes oli valmis kõigeks, et Shia taas kord enesevalitsust ei kaotaks.

Suhe sai alguse LaBeoufi autobiograafilise filmi "Honey Boy" võtteilt. Shia oli tõmmu lauljatari ise filmi kutsunud. Twigsi sõnul vallutas LaBeouf ta tormiliste armuavaldustega ning ka näitleja andekspalumised olid üle võlli suurejoonelised: ühe tüli järel saatis LaBeouf talle kümme päeva järjest tunni tagant suure buketi roose. Muusik peab seda tüüpiliseks mooduseks ohvrit enda külge siduda, ning seda kinnitavad ka psühholoogid. Ent kui Twigs LaBeoufi palvel tema Los Angelese koju kolis, algas vaimne ja füüsiline terror.

Paranoilised süüdistused

Twigs pidi paljalt magama, et kavaleril kogu aeg talle ligipääs oleks. Shia sundis teda enne magama jäämist naiste vägistamist ja tapmist kajastavaid dokfilme vaatama, ehkki Twigs väljendas vastuseisu – tema tundlikule natuurile mõjusid need enne und häirivalt. Nüüd aga järeldab ta: Shia tahtiski tema und rikkuda. Samal põhjusel olnud mehel kombeks kell neli öösel Twigs paranoiliste süüdistuste saatel üles ajada, vahel kägistades. Vahel süüdistas Shia magavat naist masturbeerimises. "Ah et lamad ja mõtled, kuidas mind maha jätta," olnud teine tüüpiline süüdistus.

Shial olnud kombeks magada, püstol voodi kõrval. Twigs ei julgenud öösel WCs käia, kartes, et mees laseb ta sissetungija pähe maha. Kuna LaBeouf muutus armukadedaks, kui Twigs oma sõprade seltsis naeris, katkestas ta nendega suhted. Ka perel polnud aimu, mis sünnib. Tagatipuks nakatas Shia oma sõbratari suguhaigusesse. 

Arusaamine, et ta peab košmaarsest suhtest välja pääsema, koitis Twigsile viimaks pärast seda, kui Shia oli ähvardanud neid mõlemaid 2019. aasta sõbrapäeval surnuks sõita, kui naine talle sealsamas autos armastust ei avalda. Kui hullumeelselt kihutav LaBeouf keset liiklust sööstis, oli Twigs üsna veendunud, et kohe tuleb õnnetus. "Mõtlesin, ei tea, mis mu kehaga juhtub, kui me 80miilisel tunnikiirusel vastu seina põrutame?" Ta kaalus ka autost väljahüppamist.

Põgenemiskatse luhtus

Bensiinijaamas õnnestus Twigsil sõidukist väljuda, aga kui ta oma kotte võtma hakkas, lükkas Shia ta vastu autot ning kägistas teda. Kuid juhtum oli silmiavav: kuigi kolm meest nägi seda pealt, ei tulnud Twigsile ükski neist appi. Ta mõistis, et peab pagema. Esimesel katsel see ei õnnestunud – ta jäi Shiale vahele. Mees surus ta tühjas toas voodile ning röökis ta peale 15 minutit, nii et Twigsil polnud pärast vähimatki jaksu lahkuda. Päästerõngaks osutus Twigsi maailmaturnee, mis võimaldas tal mehest eemalduda. 

Twigs on andnud ka avameelse intervjuu USA teletähele Gayle Kingile. LaBeouf eitab endiselt kõiki süüdistusi. Lauljanna toonitab: kohtusse kaebas ta Shia alles siis, kui mees oli keeldunud vabatahtlikult viinaravile minemast ning naiste varjupaigale annetust tegemast. Lisaks toonitab Twigs nimesid nimetamata: filmiringkondades on LaBeoufi vägivaldsus naiste vastu teada, kuid sel on lubatud jätkuda. Tähtsam olevat LaBeofi filmide edu kui naiste heaolu.