Ashley Judd Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
17. veebruar 2021, 21:32

FOTOD | Näitlejanna Ashley Judd avaldas pildid õõvastavast õnnetusest: ilma nende inimesteta oleks verejooks mu tapnud (2)

Mõned päevad tagasi andis Hollywoodi näitlejanna Ashley Judd Lõuna-Aafrika haigla intensiivraviosakonnas intervjuu ja rääkis koletust õnnetusest, millesse ta džunglis sattus. Nüüd on naine sellest ka fotod avaldanud.

"Sõbrad. Kui poleks olnud mu Kongo õdesid-vendi, oleks sisemine verejooks mu suure tõenäosusega tapnud ja oleksin kaotanud jala," kirjutab Judd Instagramis. Ta kirjeldab, kuidas kaaslane nimega Dieumerci hoidis oma jalaga paigal Ashley murdunud jalga. Nad istusid niimoodi lausa viis tundi. "Papa Jean hindas rahulikult mu murdunud jala olukorda. Ma hammustasin puupulka ja Papa Jean kohendas mu murdunud luid, et mind saaks transportida. Ta päästis mind ja tegi seda lausa kahel korral!"

Judd tänab kuut meest, kes teda ettevaatlikult isetehtud võrkkiiges üle kolme tunni metsast välja tassisid - Heros, Didier ja Maradona. Didier juhtis mootorratast ning Ashley toetas oma selga vastu tema selga. "Kui hakkasin minestama, hüüdis ta mind, et end korralikult paika sätiksin ja tema peale toetaksin. Maradona oli mootorrattal kolmas ja istus minu vastas. Tema hoidis mu jalga kanna alt kinni." Sõit vältas kuus tundi ja teeolud ei olnud Ashley sõnul üldse meeldivad. 

Naine kukkus Kongo vihmametsas nii õnnetult, et jalaluu murdus neljast kohast. Lisaks tabas teda närvikahjustus. Judd kukkus otsa maas lamanud puule. Järgnevad 55 tundi olid tema sõnul põrgulikud. Naine viidi Lõuna-Aafrika haigla intensiivraviosakonda, sest Kongo haiglad polnud valmis nii "tohutute katastroofiliste vigastustega tegelema".