Nika MarulaFoto: Martin Ahven
Inimesed
17. veebruar 2021, 18:55

Galerii täieneb jooksvalt

GALERII | „Eesti laulu“ läbimäng: kes toob lavale kaktused ja mannekeeni, kes tõuseb lae alla ehk Millega plaanivad artistid üllatada? (14)

„Eesti laulu“ poolfinaalid toimuvad juba 18. ja 20. veebruaril Saku suurhallis. Proovid selleks on suure hooga käimas. Millega plaanivad artistid televaatajaid üllatada ja pahviks lüüa?

Esimesena astub poolfinaalis üles Tanja, kelle õlul on justkui ülesanne pidu korralikult käima tõmmata – seda lauljatar ka teeb! Sõu saab olema särav ja koos tantsijatega köetakse lava kuumaks, nagu Tanjale kohane. Lugu „Best Night Ever“ on hoogne, nii ka lavaline esitus ja võtab vaatajatel kindlasti jala kaasa tatsuma.

Tanja Foto: Martin Ahven

Teisena saab neljapäeva eel oma lavaesitust viimistleda Hans Nayna. Kas lihtsuses peitub võlu? Hans esineb vaid valges T-särgis ja paljajalu. Lisaks temale on laval kaks tantsijat, kes esitavad imelise ja hingestatud koreograafia.

Hans Nayna Foto: Martin Ahven

Wiiralti esituseks täitub lava täies ulatuses artistidega, ansambel astub lavale kuuekesi – terve loo ajal on laval mõnus energia ja kõik jämmivad kaasa. Loo pealkirjaga „Tuuled“ sobitub imehästi taust, millele on kuvatud pildid loodusest. Erilist tähelepanu püüavad aga kolm kaktust kujutavat valgustust – eks ole näha, kui palju need telekaamera läbi esitusele juurde annavad.

Wiiralt Foto: Martin Ahven

Kea esituseks tuuakse lavale roosa sametine diivan ja ka saal värvub kergelt roosakaks. Satsidega säravas minikleidis Kea alustab etteastet mõnusalt lesides diivanil, veidi aja pärast liituvad temaga ka tantsijad. Sedapuhku kolm valges riietuses vinget kutti, kes lauljatari ühel hetkel koguni õlgadele tõstavad ja edasi kannavad. Tegemist on järjekordse kaasahaarava looga, mille põhiline võlu peitub tantsulisel esitusel.

Kea Foto: Martin Ahven

Järsku saabuvad lavale mannekeenid ja nendega loomulikult Andrei Zevakin ning Pluuto, kes viimistlevad poolfinaaliks oma lugu „Wingman“. Kuttidega on kaasas kaks kena tantsijannat, kellega Andrei ja Pluuto jalga keerutavad. Sõust ei puudu ka tulevärk.

Andrei Zevakin ja Pluuto Foto: Martin Ahven

Ei ühtegi üleliigset detaili ja taaskord peitub lihtsuses võlu – Karl Killing esitab oma lugu „Kiss me“ täiesti üksi. Ainsaks kaaslaseks vaid kitarr, millel ta ennast loo alguses saadab. Ka valgustus on minimalistlik. Siiski sobitub kõik ideaalselt kokku ja annab väga hästi edasi loo sõnumit.

Karl Killing Foto: Martin Ahven

Esimeses poolfinaalis seitsmendana üles astuv Nika Marula etteaste on eriti ootamatu – lauljatar tõuseb koguni lae alla. Lava on värvunud punaseks, mida ehivad suurt rägastikku või ahelaid meenutavad lindid. Lisaks Nikale on laval vinged tantsijad, kes lisavad esitusele veel rohkem vürtsi juurde.

Foto: Nika Marula (Martin Ahven)

Egert tuleb lavale oma tavapärases headuses ja loo „Free Again“ esitus on mõnusa vibe’ga. Kui eelmisel aastal ronis Egert klaveri peale, siis sel aastal hakkab loo kulmineerudes hoopis lund sadama.

Egert Milder Foto: Martin Ahven

Lavale tuuakse kuubik, saal täitub kirjude värvidega ning lavale astub erkrohelises kostüümis Tuuli Rand. Kuubik loob vinge visuaali – erksad värvid, kujundid ja tantsija.

Tuuli Rand Foto: Martin Ahven

Koit Toome esituses saab näha siniseid, roosasid ja eelkõige kuldseid toone. Alguses laulab Koit ballaadi klaveri taga, loo kulgedes liigub laulja aga lava keskele. Oma eetriaja saavad ka bäkilauljad Kaire ViIgats, Dagmar Oja, Mikk Saar, Rolf Roosalu.

Koit Toome Foto: Martin Ahven

Ka Kristin Kalnapenk hõljub oma etteastes lae alla. Lauljatar kannab heledas toonis vabalt langevat kleiti.

Kristin Kalnapenk Foto: Martin Ahven

Isa ja poeg koos laval esinemas – juba see on omaette võluv. Ivo ja Robert Linna lõpetavad esimese poofinaali mõnusas meeleolus.

Ivo ja Robert Linna Foto: Martin Ahven