Britney Spears 2016. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
13. veebruar 2021, 10:00

39aastane Britney Spears jääb isa eestkoste alla (2)

Britney Spears jääb kohtu otsusel vähemalt esialgu oma isa Jamie Spearsi eestkoste alla. 39aastase superstaari isa üritas küll oma võimu suurendada, kuid kohtunik otsustas: tütre rahaasjade eest peab Jamie hoolitsema kahasse firmaga Bessemer Trust.

Jamie Spearsist sai tütre rahaasjade käsutaja 2008. aastal, kui  kahe lapse ema Britney oli avalikkuse ees üle elanud vaimse kokkuvarisemise. Mõni aeg tagasi volitas Los Angelese kohtunik superstaari miljonite kaashalduriks firma Bessemer Trust. Lauljanna vaimset seisundit ei peeta endiselt piisavalt heaks, et oma varanduse käsutamine tema hoolde anda.

Britney advokaat Samuel D. Ingham III on varem öelnud, et lauljanna kardab oma isa ega taha, et too tema finantse ja karjääri juhiks. Superstaar on ähvardanud, et kui isa tema eestkostjaks jääb, keeldub ta lavale naasmast. Neljapäevasel kohtuistungil kordas Ingham popstaari soovi, vahendab BBC News. 

Britney Spearsi toetajad 11. veebruaril 2021 Los Angelese kohtumaja ees. Foto: Reuters/Scanpix

Paljud Spearsi fännid on veendunud, et nende lemmikut hoitakse enam-vähem vangis, ning nad on algatanud liikumise Free Britney ehk Vabastage Britney. Meeleavaldustel on nähtud ka poptäht nooremat õde Jamie Lynn Spearsi. Poleemilisele eestkosteteemale, kuid ka sellele, kuidas ajakirjandus on endist lapstähte aastate jooksul kohelnud, keskendub ka värske dokfilm "Framing Britney Spears", mis valmis maineka ajalehe New York Times hõlma all.