Maarja JakobsonFoto: Teet Malsroos
Inimesed
11. veebruar 2021, 19:33

Maarja Jakobson: nõukaaegsetest laste kasvatamise meetoditest ei ole midagi võtta (78)

"Ma olen väga suure pühendumusega olnud ema ja jälginud kasvamist ning võtnud seda väga tõsiselt. Liiga tõsiselt, saan ma tagantjärele aru, aga ei õnnestunud sellest pääseda," nentis näitleja ja nelja lapse ema Maarja Jakobson (43) Tartu Uue Teatri näitleja Martin Korgi taskuhäälingus "Martin ja mihklid".

Jakobson märkis, et tema põlvkonna emade jaoks tühistus see, mida nende vanemad teadsid. "Ega meil emadest ei olnud suurt midagi võtta. Emade õpetussõnad äkki nagu ei lugenud või me ei pidanud neid oluliseks. Nii palju uut infot oli kõige kohta – sünnituse kohta, laste kohta."

Näitleja tunnistas, et sattus looduslähedaste ja esoteeriliste ökoemade seltskonda, misjärel tundus, et nõukaaegsetest teadmisest ei ole midagi võtta. "Ema ütles, et ta ei mäleta ka eriti enam midagi. See kõik oli nagu teisiti."

Jakobson tõdes, et siiamaani on tal vajadus emana teha kõike perfektselt. "See on nii tavaline, et "nüüd ma teen kõik täiuslikult ära". Aga ma kohtan seda kogu aeg ja eriti juhtub see siis, kui sul on esimene laps."