Lenna KuurmaaFoto: Daisy Lappard
Inimesed
11. veebruar 2021, 11:58

Lenna Kuurmaa Setumaal elamisest: maal on külmaga keerulisem elada ja toime tulla (17)

„Eks hakkab väsitama see enda riidesse pakkimine, laste riidesse pakkimine, mingi tohutu pampude selga ajamine ja loomulikult kütmine. Ikkagi ärkame hommikul ja kohe ruttu kell kuus teeme tule alla,” räägib Lenna Kuurmaa „Ringvaates”, et igatseb juba veidi suve. 

Laulja elab Setumaal ja tema sõnul on maal külmaga keerulisem elada ja toime tulla. „Ma juba natuke igatsen suve, kuigi tuleb tunnistada, et nii ilusat talve pole aastaid näinud. Tegelikult on sellel oma võlud, kõik on ümberringi nii ilus.”

Lenna tõdeb, et mõnusate talveilmade korral on lapsi keeruline õuest tuppa meelitada, kuid krõbeda külmaga on kergem. „Siis üle poole tunni õues olla ei kannatagi. Vahel peab ikka lastele meelde tuletama, et riided on vist juba märjad ja tegelikult on aeg tuppa minna, et keegi külma ei saaks.”

Kuurmaa räägib, et beebit ta suure külmaga üle 15 minuti alguses õues hoida ei julgenud. „Aga peab tunnistama, et kui juba kolmas laps on, siis läheb kõik tunnetuse pealt. Brošüüre enam ei sirvi, et palju kraade pidi olema või mitu kihti riideid. Mälu ja käe järgi – katsud ja tunnetad.”

Lenna tõdeb, et praegu ei ole tal sellist aega, kus üksinda jalutada ja mõelda. „Kuna suurematel lastel on distantsõpe, siis tegelikult oleme siin kõik kodus. Igapäevaelu on loomulikult selline, et küpsetad leiba, hakkad jälle putru keetma ja siis teed suppi. Toidu tegemine ja lastega koos õppimine ning mängimine on põhifookus.”

Loominguline elu siiski Lennal pausil ei ole. „Võin vihjeks öelda, et Vanilla Ninja on üsna pea andmas välja oma esimest lugu. Kuna tegemist on rahvusvahelise projektiga, siis eks see võtab oma aja, aga oleme lõpusirgel. Album hakkab valmis saama,” jutustab Lenna ja lisab, et ka tema isiklik karjäär ei ole kustumas.