ENNE JA PÄRAST: 22aastane Joe DiMeo enne ja pärast 23 tunni pikkust operatsiooni, millega ta sai uue näo ja käed.Foto: NYU Langone Health/Reuters/Scanpix
Inimesed
7. veebruar 2021, 20:21

Uue näo ja käed saanud mees: „Tunneli lõpus on alati valgus.“

Kuidas elada ilma silmalauguteta? Huulteta? Ja kõrvadeta? Ja sõrmedeta? Kui nägu ja kael on üksainus armirägastik, mis sul peadki keerata ei lase. Üksainus viiv – see, mille jooksul ta autoroolis magama jäi – röövis 20aastaselt piltilusalt Ameerika poisilt Joe DiMeolt kogu senise elu. Ja lootuse. Kuid nüüd on Joe'st saanud maailma esimene siiratud näo ja kätega inimene.

Saatuslik õnnetus leidis aset 2018. aasta juulis, mil Joe New Jerseys Route 22-l oma auto roolis magama jäi. Sõiduk rammis kõnniteeserva, paiskus ümber ja süttis, kirjutab CNN.com. Keegi mööduja jõudis poisi autost välja tirida, enne kui see plahvatas, kuid tema keha katsid ikkagi ligi 80% ulatuses kolmanda astme põletused. Joe jäi küll ellu, kuid kaotas silmalaud, kõrvad ja suurema osa sõrmedest. Armid katsid osaliselt isegi silmi. Umbes 20 rekonstruktiivlõikust ei suutnud Joele iseseisvat elu tagasi anda, mille ta oli kaotanud üheainsa saatusliku sekundiga.

Edasi lugemiseks: