TÕNU OTS 80: „Elan elamisvõimaluste ääremaal ja ka muus mõttes reservaaditingimustes ilma koroonatagi,“ ütleb Matsalus maa ja mere piiril elav psühholoog Tõnu Ots.Foto: Stanislav Moškov
Inimesed
7. veebruar 2021, 22:30

80 aasta juubelit tähistav doktor Noormann: „Naervat inimest viirus kardab, hädist ründab.“ (1)

„Optimism, heatujulisus, naermine ja rõõmustamine kaitsevad heaoluhormoonide püsimist ja viirusel on raskem leida tuge stressihormoonidelt. See on tarkus, millega praegu elan. Naljatan, lõõbin, loen ja räägin anekdoote. Muidugi võib süüdistada – raske aeg, mis sa lõhverdad! Aga naervat inimest viirus kardab, hädist ja tigedat ründab,“ ütleb laupäeval oma 29 220 elupäeva täitumist tähistanud psühholoog Tõnu Ots, keda avalikkus tunneb omaaegse dr. Noormannina.

Tõnu Ots räägib sünnipäevaintervjuus psühholoogi praegusest lisarollist, noorte omapäi kasvamise ohtudest, sellest, et viirusest raskem on vältida teistsugust nakatumist – pessimismi, hädaldamise, lootusetuse pealetungi ning mõtiskleb selle üle, mis peitub elu 80. verstaposti taga ja kuhu avaneb sealt salapärane suletud mattklaasist uks, mille lävel seisjad küsivad endalt: mis saab meist edasi? On seal teispoolsus? Mis see surm on?

Edasi lugemiseks: