Foto on illustratiivne.Foto: Pexels.com
Inimesed
6. veebruar 2021, 12:00

HOIATAV NÄIDE: filmistaari ninaots kärbus ilulõikuse tagajärjel

Hiina näitleja ja laulja Gao Liu hoiatab oma fänne ilulõikuste ohtude eest, jagades fotosid oma kärbunud ninast.

Tõusev täht Gao Liu on viimased paar kuud rambivalgelt kadunud olnud. Nüüd seletas ta Hiina sotsiaalmeediaplatvormil Sina Weibo oma viiele miljonile fännile, miks - tema ninaotsa tabas ilulõikuse tagajärjel nekroos ehk kudede kärbumine. 

Hiinas on ilulõikused väga populaarsed, märgib BBC News. Gao Liu rääkis, et oktoobris oli sõber talle tutvustanud Lõuna-Hiinas Guangzhous tegutsevat ilukirurgi. Kaunitar otsustas oma ninakuju veidi muuta, lootuses, et see aitab tema karjäärile kaasa. "Kogu protseduur kestis neli tundi. Arvasin, et nende nelja tunniga tehakse mind ilusamaks." Gao Liu ei aimanud, et sellest saab alguse košmaar.

Nina oli pärast lõikust ärritunud ja kirvendas, siis tekkis üks põletik teise järel, ehkki arst oli kinnitanud, et ta saab detsembris või hiljemalt jaanuaris jälle töötada. "Nahk mu ninaotsal läks aina tumedamaks, ja ninas tekkis nekroos," kirjeldab hiinlanna ja lisab, et tal tekkisid enesetapumõtted.

Gao pidi kaks kuud haiglas olema ning kaotas umbes 50 000 euro eest tööd. Nina on nii kahjustatud, et järgmist lõikust ei saa veel vähemalt aasta aega ette võtta. Nüüdseks on selgunud, et näitlejannat opereerinud kirurg on mullu märtsi ja oktoobri vahel viis administratiivtrahvi saanud - mille eest, pole selge. Gao pihtimuse järel on kõnealuse kliiniku peale mitmeid kaebusi esitatud.