Peeter OjaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
4. veebruar 2021, 21:48

Peeter Oja Koit Toome kultuuriministri kohast loobumisest: mina oleks kindlalt „jah“ öelnud (29)

Hiljuti loobus laulja Koit Toome viimase valitsuse moodustamise ajal kultuuriministri kohast. Kuid näitleja Peeter Oja tõdeb sotsiaalmeedia vahendusel, et tema oleks pakkumisele jah öelnud.

Oja tõdeb oma Facebooki postituses, et kahjuks on tal rumal harjumus võõraid numbreid üldiselt mitte vastu võtta."Ma kahtlustan, et üheks vastu võtmata kõneks jäi ka Tanel Kiige oma. Ma oleks kindlalt öelnud "jah". Oi, poisid-tüdrukud, seda pulli te ei oleks tahtnud näha, mis siis oleks Eesti kultuurimaastikul toimuma hakanud."

"Nii mõnigi muuseumi vokk ja kapp oleks ühte heitnud, nii mõnigi tants oleks etenduskunstist unistama jäänudki ja nii mõnigi teater oleks keldrist harjakappi tõstetud. Jah, meie rahvast on (vaatamata raskustele) siiski ka saatuse poolt hoitud," lisab ta.

Postituse kommentaariumis võtab sõna ka endine rannavõrkpallur Rivo Vesik pakub, et uute ministrite valik peaks toimima nagu "Eesti laulu" konkurss. "Eelvoorus saadavad kõik soovijad kasseti, nende hulgast valitakse mingi ports kandidaate välja ja siis juba poolfinaalid jne. Eesti otsib ministrit. Mõtle kui tore, näeks jälle vanu tuttavaid Kasatsoki Jürkat ja teisi tegelasi," kirjutab Vesik.

Sõna võtab ka näitleja ja reformierakondlane Madis Milling. "Näed nüüd Peeter! Nii jooksebki õnn Sinust mööda..."