Režissöör Chloe Zhao (paremal) koos peaosatäitja Frances McDormandiga "Nomadlandi" võtteil. Foto: Vida Press
Film
3. veebruar 2021, 16:31

KULDGLOOBUSTE NOMINATSIOONID: naisrežissööre saatis erakordne edu

Täna kuulutati välja Kuldgloobuste nominatsioonid ning esmakordselt kandideerib parima režissööri auhinnale kolm naist. See on läbimurre - viimase 77 aasta jooksul on Kuldgloobusele nomineeritud vaid viis naisrežissööri, neist viimane 2014. aastal. 

Parima režissööri Kuldgloobuse nominentideks esitati naistest Emerald Fennell ("Promising Young Woman"), Regina King ("One Night in Miami") ja Chloe Zhao ("Nomadland"). Nendega konkureerivad David Fincher ("Mank") ja Aaron Sorkin ("The Trial of the Chicago 7"). 

Enim nominatsioone - kuus - kogus "Mank", mis räägib "Kodanik Kane'i" stsenaristist Herman Mankiewiczist. Telesarjade seas võidutses Netflixi "Kroon" samuti kuue nominatsiooniga. Sorkini draama "The Trial of the Chicago 7" ning komöödiasari "Schitt's Creek" järgnevad viie nominatsiooniga.

Mitu näitleja pälvis kaks nominatsiooni: Sacha Baron Cohen (uus "Borat" ja "The Trial of the Chicago 7"), Olivia Colman ("Kroon", draama "The Father") ja nooruke Anya Taylor-Joy ("Emma" ja Netflixi sari "The Queen's Gambit"). </p

Kuldgloobuste võitjad kuulutatakse välja 28. veebruaril. New Yorgist juhib galat Tina Fey, Los Angelesest Amy Poehler. 

Kuldgloobusi jagab Hollywoodi välisajakirjanike ühing.