Tomi RahulaFoto: Martin Ahven
Inimesed
3. veebruar 2021, 16:15

Tomi Rahula: „Eesti laulu“ poolfinaalides saavad võistelda ka artistid, kes on sel hetkel haiged või isolatsioonis (10)

Suure muusikaürituse korraldamine ülemaailmse pandeemia ajal ei ole sugugi lihtne, õnneks on peagi startival „Eesti laulul“ olemas varuplaan. „Oleme teinud logistika Saku suurhallis nii, et kokkupuuted kõigil – võistlejatel, meeskonnal, vaheesinejatel ja pressil on pea olematud,“ sõnab peaprodutsent Tomi Rahula.

See tähendab, et meeskond ei puutu kokku artistidega, artistid ei puutu kokku peaaegu kellegagi, samuti ka vaheesinejad ei puutu kokku meeskonna ja teiste võistlejatega. Ka sissepääsud on kõigil inimestel erinevad. „Ehk me teeme endast kõik oleneva, et „Eesti laul“ saaks edukalt läbiviidud,“ kinnitab Rahula.

Ka võistlejad, kes on antud hetkel haiged või määratud eneseisolatsiooni, saavad Rahula sõnul võistelda ja nende poolt saab ka hääletada. „Kuna kõikidel lauludel on olemas ka muusikavideod, lähebki esitusele ja hääletusele laul muusikavideo põhjal. Ehk hääletada oma lemmiku ja lemmikloo eest saab ikka!“ ütleb ta.

Nimelt nakatus „Eesti laulul“ osalev Jüri Pootsmann koroonaviirusega. „Tal on väga kerged sümptomid, hetkel ta puhkab kodus. Paar päeva tagasi käis tegemas koroonatesti ja sai teada, et test on positiivne," ütles laulja esindaja Lennart Leedu Kroonikale. „Lauluvõistlusel ta kindlasti osaleb,“ kinnitas Leedu, et Jüri astub 20. veebruaril teises poolfinaalis kindlasti lavale.

Lauljatar Sissi, kes peaks samuti teises poolfinaalis üles astuma, paljastas saatele „Õhtu!“ antud intervjuus, et tal on probleeme häälepaeltega ning praegu käib kibe töö, et ta ikka lavale astuda saaks. „Avastasin talvel, et mu häälepaelad ei sulgu korralikult, mis tähendab, et ma ei ole selle aasta lõpuni laulja,“ ütles Sissi. „Mu häälepeaelad ei sulgu. See on mehhaaniline teema.“ 

„Aastaid tagasi hakkas mu kehas üks lihas valesti toimima ja ma ei teadnud seda,“rääkis Sissi ja ütles, et tal ei olnud aimugi, kuidas see aastatega tema laulmist mõjutama võiks hakata. Praegu käib Sissi hääleseades ja füsioteraapias, et lihased ja hingamine korralikult toimima saada. Eesmärk on häälega nii palju tööd teha, et „Eesti laulul“ hästi esineda saaks. „Teen peaaegu iga päev selle nimel tööd. Usun, et see on võimalik.“