Foto: Pressimaterjal
Saund
3. veebruar 2021, 14:38

VIDEO | Triin Lellep astub tuliuue looga „Natura“ keskkonnakaitsjate leeri (1)

Talve hakul telesaatejuhi ja Pariisi-teemalise raamatu autorina tähelepanu võitnud Triin Lellep on pöördunud tagasi rahvusvahelisele lauljateele, avaldades koostöös Prantsuse-Hispaania loomeduoga jõulise vokaaliga päevakajalise ballaadi "Natura", mis kutsub üles hoiduma looduse hävitamisest.

Lellepi senist, peamiselt crossoveri žanrile keskendunud artistiampluaad laiendav "Natura" valmis soovist pöörata keskkonna küsimustele tähelepanu läbi muusika. Laul on pühendatud MTÜle Eesti Roheline Liikumine.

"Olen juba enda elus teinud loodussäästlikke otsuseid, näiteks eelistan öko ja veganitoitu, liiklemiseks kasutan jalgratast ja poodlemas mind juba naljalt ei leia – riideid vahetame sõprade keskis," rääkis Lellep. "Ühel hetkel aga tundsin, et sellest ei piisa ja nii tekkiski soov panna laulu oma mure looduse pärast, et nii võiks see sütitada ka teisi."

"Naturale" valmistasid video produtsent ja lavastaja Sille Siniavski ja loodusfotograaf Tom Žuravljov, kes kasutasid võttepaikadena Eesti ürgmetsi, Ida-Virumaa kaevandusi, tuhamägesid, Viivikonna kummituslinna ja Peipsi rannikut. Kuigi laul on prantsuskeelne, üritasid video autorid panna loo sõnumi sellisesse pildikeelde, mis oleks mõistetav kõigile üle maailma. "Meie soov ei ole inimesi manitseda, vaid juhtida tähelepanu keskkonna teemadele," ütles Siniavski. "Just meie võimuses on kujundada tulevaste põlvede elukeskkond."

Pika ajalooga keskkonnaorganisatsiooni MTÜ Eesti Roheline Liikumine tegevjuht Marilin Eessalu sõnul on kingitus väga rõõmutoov:  "Loodus inspireerib meid kõiki, Triin Lellepi kink ja tunnustus ERLile on ääretult südantsoojendav ning näitab, et meie töö keskkonna hoidmiseks on jätkuvalt oluline kõigile."

"Natura" muusika autoriteks on Prantsuse laulukirjutaja Julien Pinto ja Hispaania produtsent Abel Vegas. Laulu on kokku mänginud Teet Kehlmann ja vokaali produtseeris Lauri Laubre.

Triin Lellep ning Eesti Roheline Liikumine kutsuvad kõiki keskkonnahoidlikke inimesi üles toetama Eesti looduse mitmekesisust, annetades 5 € algatusele Koosloodus, kelle eesmärgiks on luua elurikkaid laialehelisi metsaalasid.