TÜLI MAJAS: Terviseameti endine kommunikatsioonijuht Simmo Saar vaidleb ametiga mitmel rindel: töövaidluskomisjonis ja andmekaitseinspektsioonis.Foto: Martin Ahven, Andres Putting / Ekspress Meedia, Tõnu Tunnel / Buduaar,
Eesti uudised
3. veebruar 2021, 20:05

LAHKUMISTORM EI VAIBU! Lanno: Saar pole tagastanud terviseameti vara! Saar: Lanno palkas ilma konkursita oma tuttava poja! (9)

Tagastamata arvutid, telefonid ja töötõendid. Vaidlus töölepingu lõpetamise üle. Terviseameti andmete kopeerimise siseuurimine. Meediale andmete lekitamise kahtlustus. Terviseameti kommunikatsioonijuhi Simmo Saare töölepingu lõpetamine – ja hiljem ka meedianõunik Eike Kingsepa vallandamine – on muutunud tõeliseks lahutuseks Eesti moodi, mille lõppu pole näha: täistuuridel käivad vaidlused, enda õigustamine ja teises vigade otsimine.

Kogu saaga alguseks võib pidada terviseameti juhi Üllar Lanno esimest tööpäeva: oktoobris ametisse saanud juht tunneb kohe, et tema ja kommunikatsioonijuht Simmo Saare vahelt on nagu must kass läbi jooksnud. Uuele juhile näib, et Saare hoiak tema suhtes on umbusklik. Milles asi, Lanno ei mõista. Nad vestlevad samal päeval ja õhk ruumis selgineb.

Edasi lugemiseks: