Sissi Nylia BenitaFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
3. veebruar 2021, 07:52

Mis saab „Eesti laulust“? Sissil on hääleprobleemid: ma ei ole selle aasta lõpuni laulja (7)

Juba 20. veebruaril "Eesti laulu" teises poolfinaalis üles astuv lauljatar Sissi paljastab saatele "Õhtu!" antud intervjuus, et tal on probleeme häälepaeltega ning praegu käib kibe töö, et ta ikka lavale astuda saaks.

"Avastasin talvel, et mu häälepaelad ei sulgu korralikult, mis tähendab, et ma ei ole selle aasta lõpuni laulja," ütleb Sissi lõbusal toonil, kuid tunnistab kohe, et lõbusus on tema kaitserefleks. "Mu häälepeaelad ei sulgu. See on mehhaaniline teema," ütleb ta. "Aastaid tagasi hakkas mu kehas üks lihas valesti toimima ja ma ei teadnud seda," räägib Sissi ja ütleb, et tal ei olnud aimugi, kuidas see aastatega tema laulmist mõjutama võiks hakata. 

Praegu käib Sissi hääleseades ja füsioteraapias, et lihased ja hingamine korralikult toimima saada. Eesmärk on häälega nii palju tööd teha, et Sissi "Eesti laulul" hästi esineda saaks. "Teen peaaegu iga päev selle nimel tööd. Usun, et see on võimalik."

See pole esimene kord, kui Sissit poolfinaai eel tagasilöök tabab - 2019. aastal viidi ta enne poolfinaali kiirabiga haiglasse! "Hommikust saati oli alaseljas valu. Mingil hetkel hakkas see takistama ka liikumist ja pärast poolfinaali proovi olin olukorras, kus ka lihtsalt seismine oli valus. Istuda ma juba ammu ei saanud," rääkis Sissi hiljem. Lavalt maha tulles tahtis ta valust nutta. "See oli õudne moment."

Kiirabi oli tookord Tartu ülikooli spordihoones juba kohal, Sissile pandi tilgutid, kuid need tekitasid kõrvalnähtusid, mistõttu ta viidi haiglasse. Lauljatarile pakuti, et poolfinaalis ta lavale ei astu ning mängitakse tema prooviesitust, kuid sellega ta nõus ei olnud. 

Hiljem selgus, et Sissil oli seljapõletik Hoolimata sellest pääsest ta finaali.