Foto: @niinisto/Twitter
Inimesed
2. veebruar 2021, 13:22

PALJU ÕNNE! Soome presidendi poeg sai juba kolmeseks!

Täna täitub kolm eluaastat Soome presidendi Sauli Niinistö ja Jenni Haukio pojal Aarol. Presidendipaar on otsustanud poega avalikkuse eest eemal hoida ning temast on sotsiaalmeedias ilmunud üksainus foto.

Sauli Niinistöl (72) on esimesest abielust kaks täiskasvanud poega. Nende ema Marja-Leena hukkus 1995. aastal autoõnnetuses. 2009. aastal abiellus poliitik luuletaja Jenni Haukioga (43). Pere rajamise plaanidest ei rääkinud privaatsust hindav presidendipaar midagi, enne kui 2017. aasta novembris teatas Niinistö kantselei Haukio rasedusest.

"Oleme palju aastaid last oodanud ja lootnud. Nende aastate jooksul oleme seisnud silmitsi mitmete nurjumistega," tunnistas presidendipaar. "Seetõttu on raseduse algus olnud õnnelik, kuid tundlik aeg, kuid nüüd saame seda uudist teatada."

Kauaoodatud beebi tuli Helsingi naistehaiglas ilmale 2. veebruaril 2018 - päev pärast Niinistö teist ametisse vannutamist. President oli abikaasale sünnitusel toeks. "Nii ema kui ka beebi tunnevad end hästi," kinnitati avalikkusele. 

Kolm kuud hiljem ristis Helsingi emeriitpiiskop Eero Huovinen Niinistö ja Haukio poja Aaro Veli Väinämö Niinistöks - nimeekspertide sõnul on tegu väga soomlasliku nimega. 

Hoolikalt avalikkuse eest eemal hoitud pisipõnnist on ilmunud üksainus foto - presidendi 70 aasta juubeli puhul. Presidendipaar on otsustanud talle võimalikult tavaline lapsepõlv tagada, kirjutab Iltalehti. Ema Jenni on siiski rääkinud, et Aaro on suur raamatusõber. Lemmikkirjanikku pojal veel polevat, kuid talle meeldivat ettelugemist kuulata ja pilte vaadata. Mõistagi on Haukio luuletajana oma lapsele ka luuletusi tutvustanud.

Aaro pidavat ka meelsasti muusikat kuulama. Helilooja Leif Segerstram on tema auks lausa sümfoonia kirjutanud. "Sümfoonia oli selle kõnealuse mehe mõõtu," kirjeldas Niinistö kümne minuti pikkust heliteost. "Kui mehike on väike, ei saa ka sümfoonia suur olla."

Küpses eas kolmanda lapse saanud president on rääkinud, et pojast on kasu, kui prillid maha kukuvad - Aaro toob need isale kärmelt kätte!