Dustin Diamond 2004. aastalFoto: Rex Features / Vida Press
Tele
1. veebruar 2021, 21:12

„Päästja koolikella“ staar Dustin Diamond suri 44aastaselt (6)

"Päästja koolikellast" tuntud näitleja Dustin Diamond suri esmaspäeva hommikul vähihaiguse tagajärjel. Ta oli 44aastane.

Näitlejal diagnoositi alles eelmisel kuul neljanda staadiumi agressiivne kopsuvähk, vahendas People.

"Tal diagnoositi halastamatu pahaloomuline kasvaja vaid kolm nädalat tagasi. Selle ajaga levis haigus kiiresti üle tema keha, ainsa halastusena pakkus see kiire ja järsu lõpu," ütles näitleja agent Roger Paul. "Dustin ei kannatanud. Ta ei pidanud lamama pikka aega valudes, olgem selle eest tänulikud."

Diamond pöördus jaanuaris Floridas arstide poole, kuna tundis üle keha valu ja üleüldist nõrkust. Kahjuks selgus, et tegu on vähiga.

TMZ andmetel viibis surma hetkel näitleja kõrval tema tüdruksõber. 

Diamond on eelkõige tuntud 90ndate noortekomöödiast "Päästja koolikell", kus ta mängis õblukest nohikut Screechi.

Diamond tegi hiljem kaasa mitmetes telesarjades ja tõsielusaadetes. 2006. aastal sai Diamond kurikuulsaks iseenda lavastatud seksivideoga, mille kohta ta hiljem tunnistas Oprah Winfrey saates, et ta kasutas seal hoopis dublanti.

Endised kolleegid menusarjast olid ühed esimestest, kes näitlejale sotsiaalmeedias järelehüüde kirjutasid. 

"Dustin, sind jäädakse väga igatsema," sõnas Mario Lopez ja ütles, et mõtleb sel raskel ajal eelkõige Dustini perekonna peale.

"Olen kaasstaar Dustin Diamondi surma tõttu ääretult kurb. Elu on erakordselt habras ja seda ei tohiks iial iseenesestmõistetavana võtta. Hüvasti, Dustin!" kirjutas Tiffani Thiessen.

"Mind kurvastab väga uudis koomikageeniuse Dustin Diamondi lahkumisest. Mu siiras kaastunne tema perekonnale ja sõpradele. Kui mõtlen ajale, mil koos töötasime, tulevad meelde need ehedad, hiilgavad sädemed, mida vaid tema suutis tekitada. Tort näkku, seltsimees!" ütles Mark Paul Gosselaar.

Tiffani Amber Thiessen, Mark Paul Gosselaar, Dustin Diamond ja Mario Lopez 1996. aastal Foto: Globe Photos/Mediapunch/Shutterstock/Vida Press

Tori Spelling, kes mängis Diamondi tüdruksõpra Violet Anne Bickerstaffi, kirjutas järelehüüde Instagrami.

"Minu esimene ekraaniarmastus Dustin Diamond sai täna inglitiivad. Enne Davidit ja Donnat (noortesarjast "Beverly Hills, 90210" - toim.) olid Screech ja Violet. Dustiniga oli mu esimene ekraanisuudlus. Ta tegi kõik selleks, et ma end võtteplatsil mugavalt tunneksin. Võite ette kujutada, et 14aastase tüdrukuna hittsarjas uustulnukana mängimine võib keeruline olla. Dustin mitte ainult ei näidanud, kus on mis, vaid uuris alati, kas mul on kõik hästi. Tõeline noor džentelmen! Ta oli lahke, terane ja ajas pidevalt kõiki naerma. Ta oli hea stseenipartner ja tõeliselt tore kutt. Mul on kahju, et pärast sarja vaid juhuslikult kohtusime. Mul on hea meel, et ta vabanes valudest," sõnas Spelling.