Inimesed

Pärnumaal elavad ema ja poeg kohutavates tingimustes: olen käinud surnukuuris ja seal ei olnud ka nii külm. See oli õudne! (21)

LISA KOMMENTAAR

Liisu2. veebruar 2021, 15:16
Kõige enam ongi kahju poisist, kelle elu on sisuliselt rikutud. Poisi isa oleks ehk kuidagi saanud olukorda normaliseerida., aga tema suri. Ja edasi on poiss olnud oma ema meelevallas. Kui niisuguses keskkonnas kasvad ja muud ei näe, siis ei oskagi aru saada, et selline elu on kõike muud kui normaalne. Ja kui ema ükskord kaob, siis ei kujuta ette, kuidas poiss saaks iseseisvalt elatud. Ta lihtsalt ei oska.
Kike2. veebruar 2021, 13:03
Ega neil see pööning ka kuigi korras ole. 799ga korter maha müüa millel voolud sees ja remonditud-ok vett pole. Aga koolide karu p ilma akende ja põrandate-aknata jne hurtsikusse. Ja vahtida tejiall päevad läbi. See pole mõistuse juures inimese elu. Nad ei püüagi ju
Nimi2. veebruar 2021, 11:57
Sellised negatiivsed paukuvad inimesed kahjuks ei muutu kunagi ja on oma hädades ise süüdi. Näha oli,et kõik abi lükkab tagasi, midagi ei sobi ja on väga ülbe. Kahju et lapsel pole võimalus paremaks eluks
väga tegusad inimesed tõepoolest :)))2. veebruar 2021, 11:46
"...Oma päevi sisustavad Eerik ja Urve kuivtoidu söömise ja magamisega..."
Kah sant ,aga vee peal veel!2. veebruar 2021, 11:41
Ei saa sundida santi kõndima kui sant EI TAHA kõndida! Hullem häda kui pea sant on....!On ennegi nähtud kui ema oma lapse elu ära rikub klammerdudes! Aeg annab arutust! Edu neile siiski!
Fred2. veebruar 2021, 10:43
Poiss oleks tulnud varakult lahutada sellest vaimselt haigest emast, sest vastasel juhul jääb noormees terve elu tõrjutuks ning saamatuks, kuna omandatud käitumine ning mõtlemine on hälbinud vanainimese oma. Sellest ka tõrjumine ja mõnitamine eri elukohtades, poiss oleks pidanud kasvanud omaealistega. Vanaeit ei ole lasknud lapsel olla iseseisev, ja oma hädadega noore inimese elu ära rikkunud, miks meil ei toimi sisuline sotsiaal - ja kohtutöö, sest terve arengupsühholoogias on juba ammu teada, et hälbelise perestruktuuri käitumismudelid kanduvad edasi lapsele.
jah, Fred2. veebruar 2021, 13:15
See on tagantjärele tarkus! Siiski tahaks teada, kas poiss ikka kooliharidust o saanud, kui nad aina elukohta vahetavad, siis ju kooli vahetamine ka, ilmselt ka koolikiusamine jne. Praeguses "kodus" pole ju võimalik õppida ega üldse midagi teha, mkna lakeks selle poisi asemel jalga, aga neil on kujuenud haiglane sõltuvussuhe, nii et aitab vaid see, kui emme esibenamate juurde kolib
"... Korter oli iseenesest puhas ja nad on ise ka väga puhtad inimesed...."2. veebruar 2021, 09:48
Kui Kaidi poleks seda ütelnud ma ise poleks sellest küll aru saamud
kubujuss2. veebruar 2021, 09:02
Alati, kui sellised lood ilmsiks tulevad (telgi-, koopa-, hundilaudaelanikest), imestan nende raudse tervise üle. Ise oleksin külma pärast kohe kopsupõletikus ja reumas ja sajas muus tõves. Aga karastamine on kasulik, nad on elusaks näiteks. ja koroona neid kah ei võta,
Ega see kiita pole jah2. veebruar 2021, 14:13
Olen 2000a koolilapsena ööbinud väljas -17 temperatuuril ja ikka kehva oli. Olin kiusu ohver kooliühikas ja kuna selge oli, et füüsilsielt end kaitsta pole mingit lootust kuna toanaabrite hulgas oli üks juba kinni istunud jõmm ja 2 kaaki veel siis panin keset hilist õhtut asjad kokku ja astusin minema terroripesast. Ööbisin linnaäärses kellegi puukuuris aga ikka kehva oli, detsembrikuu, -17 kraadi külma.
2. veebruar 2021, 07:47
jh poisist on kahju, peaks ikka saama omale teele, aga kuidas
Koll2. veebruar 2021, 07:34
Ihuhädad teevad ämbrisse. Seega seal lisaks kõigele s---hais. Mingit raha nad ikka saavad, kui on mobiilid ja kommi ja kalmuküünlaid? Loodetavasti pani see saade midagi liikuma ja vähemalt poeg saab uue võimaluse, ema on ilmselt võimatu muuta
Krisha2. veebruar 2021, 06:42
Poisile kuluks ära, kui saaks iseseisvuda, sest ema elustill on enesehävituslik, mis kahjustab ka poissi. Poiss tundus päris sümpaatne ja asjalik.
asd2. veebruar 2021, 02:34
Selliste inimeste kohta on inglise keeles väljend "choosing beggars". Manguvad abi aga kui neile pakutakse võimalusi, siis keeldutakse kõigest, sest need polevat piisavalt head.
merle2. veebruar 2021, 00:41
"Kes saab santi sundida, kui sant ei taha kõndida"
Vana lugu1. veebruar 2021, 23:49
C'komandos osteti korter, aga mamma müüs maha. Ei saa aidata, kui ise ei taha ja seadus laseb oma ladtegs nii teha. Vaadake c- komando osad järgi.
Mulk1. veebruar 2021, 23:30
Urve on veel kaks tütart ja poeg kes võiks aidata.Üks tütardest elab soome ja poeg viljandi mk.võik natukenegi oma lähedast aidata.Pole ta muidugi olnud suurem paigal püsija aga natuke soojemat tuba väärib ikka inimene.On ka õed ja vennad kes võiks kambapeale abi teele panna.
Liisu1. veebruar 2021, 22:21
On olukordi, kus ei olegi võimalik aidata. Ja mulle tundub, et see on üks neist. Seekord ei süüdistaks küll ei valda ega sotsiaaltöötajaid. Vägisi ei saa kedagi aidata. Seda peret on tahetud varasemalt aidata ja on ka aidatud. Kärstna oli vist see koht, kus oleks olnud poisil norm elu jne., aga kahjuks ei suuda poisi ema kusagil leida rahu ja positiivsust.
Sotsiaaltöötajad 1. veebruar 2021, 21:26
Võiksid teha kusagile pöördumise Lusti kohta. Ei ole asjad nii must ja valge, nagu Lust arvab. Saates meenutas jälle koopameest. See ei olnud ju Lusti "rääkimisoskuse" teene, et papi hooldekodusse lõpuks läks! See oli rohkem lähedaste teene. Ja pealegi Lust ei leidnud seda koopameest. Kohalikele oli see ammu teada. Kas mingit instantsi ei ole olemas, mis Lusti kontrollimata faktide eest vastutusele võtaks.
Siis võetakse jalad tagumiku alt välja1. veebruar 2021, 21:54
kui Katrin koha peal käib ja kõigile nina alla lükkab
To 21:542. veebruar 2021, 07:42
Lust ainult esineb sel viisil, et jääb mulje, nagu tema tegevuse peale võetakse jalad kõhu alt välja. Sotsiaaltöötajad teevad väga rasket tööd, tihti ainult sõimu saatel. Nõmedaks muutub juba see Lusti pisarais (võltspisarais) nägu ekraanil.