Film „Kennedy intsident“ on ajaloofaktidel põhinev lugu USA tulevase presidendi John F. Kennedy külaskäigust Tallinna 1939.aasta kevadsuvel.Foto: TV3
Film
1. veebruar 2021, 16:18

Mart Sanderi mängufilm alustab maailma vallutamist: esilinastus toimub Ameerika nimekal festivalil (1)

Mart Sanderi film „Kennedy intsident“ alustab maailma vallutamist: sel kevadel ja suvel linastub see mitmel rahvusvahelisel festivalil. Avapauk tehakse 21. veebruaril Santa Fe filmifestivalil Ameerikas, kus see on valitud lõpufilmiks.

Santa Fe filmifestival toimub sel aastal 21. korda. Festival on USA indie-festivalide esikümnes ning keskendub maailmakinole. Eelmisel aastal võitis peapreemia Soome film, veteranlavastaja Heikki Kujanpää tragikomöödia  "Laugh or Die", mis Soomes valiti aasta parimaks kodumaiseks filmiks.   

Go3 esimese originaalfilmina sündinud „Kennedy intsident“ on ajaloofaktidel põhinev lugu USA tulevase presidendi John F. Kennedy külaskäigust Tallinna 1939. aasta kevadsuvel. Film valmis osana peagi TV3 ekraanil esilinastuvast sarjast „Naiste sõda“, mis baseerub Mart Sanderi romaanitsükli „Litsid“ II raamatul. Romantiline põnevik on juba saanud ka positiivse kriitika osaliseks: filmi- ja meelelahutusajakirjade The Variety Magazine, We Are Cult, Back to the Movies jt. filmikriitik Nick Clement nimetab filmi „väikeseks juveeliks, mis ootab avastamist“ ning ennustab sellele rahvusvahelist menu.

Mart Sander on materjali autor, stsenarist, režissöör, helilooja ja monteerija. Filmi produtsent on Raivo Suviste.