Olivia Newton-John koos oma ainsa järeltulija Chloe Lattanziga.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
1. veebruar 2021, 14:47

Vähihaige Olivia Newton-John keeldub koroonavaktsiinist

Kolmandat korda vähiga võitlev Olivia Newton-John (72) ei kavatse lasta end Covid-19 vastu vaktsineerida, ehkki saaks seda oma koduosariigis Californias eelisjärjekorras teha.

Vanuse tõttu koroonaviiruse riskigruppi kuuluv "Grease'i" täht vastas Austraalia väljaande Herald Sun pärimise peale, et vähemalt praegu ei kavatse ta koroonasüsti saada.

Neljanda staadiumi vähiga heitlev staar ei põhjendanud oma otsust pikemalt, kui tema tütar Chloe Lattanzi seletas intervjuus omapoolset hoiakut. "Ma pole vaktsiinivastane," kinnitas 35aastane Lattanzi. "Ma lihtsalt ei luba oma kehasse elavhõbedat ja taimekaitsemürke, mida paljud vaktsiinid sisaldavad."

Uudist vahendanud New York Post toonitab, et Lattanzil pole arstiharidust ning oma poleemilise väite tõestamiseks pole tal asitõendeid.

Detsembris avaldas Olivia ainus järeltulija sotsiaalmeedias postituse vaktsiinide ohtudest. Nüüdseks on ta klipi küll kustutanud, kuid Lattanzi sünnimaal Austraalias tõttasid Twitteri ja Facebooki kasutajad tema sõnavõttu hukka mõistma. Ühtlasi süüdistati Chloet silmakirjalikkuses – ta väidab, et ei usalda teaduspõhist meditsiini ega meedikuid (see, et ta vähihaige ema on endiselt elus, on Chloe väitel ravikanepi ja teiste looduslike vahendite teene). Ometi on kirurgid talle teinud enam kui poole miljoni dollari väärtuses ilulõikusi. Esimese operatsiooni – rindade suurendamise – võttis neiu ette juba 18aastaselt.