Foto: Transgressive Records
Inimesed
31. jaanuar 2021, 10:01

34aastane elektropopivisionäär Sophie hukkus traagilises õnnetuses

Laupäeva öösel suri Kreekas Ateenas mõjukas muusik, produtsent ja DJ Sophie. Esmalt öeldi, et 34aastasele artistile sai saatuslikuks ootamatu õnnetus, kuid nüüd on traagilise juhtumi üksikasjad teatavaks saanud.

"Meie kaunis Sophie suri täna hommikul traagilisel kombel hirmsa õnnetuse tõttu," seisis šoti päritolu transseksuaalse artisti Briti plaadifirma Transgressive avalduses. Plaadifirma seletas, et Sophie oli roninud kõrgele täiskuud vaatama, kuid õnnetuseks libisenud ja kukkunud.

Daily Maili politseiallika teatel oli artist roninud täiskuu pildistamiseks kolmekorruselise maja katusele, kuid sealt alla kukkunud. Kohalikud võimud uurivad juhtumit.

Glasgow'st pärit Sophie hakkas muusikat välja andma 2013. aastal ning töötas lühikeseks jäänud karjääri ajal Charli XCXi, Madonna, Nicki Minaji ja Camila Cabelloga. 

LGBT-kogukonda tabas muusiku kaotus eriti teravalt, sest Sophie oli olnud paljude iidol. Prantsuse artist Christine and the Queens nimetas Sophiet säravaks produtsendiks ja visionääriks, kes "mässas ahta, normatiivse ühiskonna vastu, olles täielik triumf niihästi artisti kui ka naisena". "Me peame tema mälestust ja pärandit austama. Olgu tervitatud teerajajad!" lisas prantsuse staar.