Amanda GormanFoto: VIDA PRESS
Inimesed
28. jaanuar 2021, 16:56

Presidenditseremoonial hiilanud noor luuletaja võeti modelliagentuuri leivale

22aastane luuletaja Amanda Gorman sai nädal tagasi tuntuks üle maailma, kandes Joe Bideni vannutamisel USA presidendiks ette oma viieminutilise poeemi. Nüüd asub staarpoetess modellikarjääri tegema.

Briti lehe The Guardiani teatel sõlmis Gorman modellilepingu kuulsa agentuuriga IMG Models, mille leival on supemodellidest õed Gigi ja Bella Hadid. 

Gormanist sai juba inauguratsioonil moesensatsioon: punasest atlassist Prada peavõru, mida ta tseremoonial oma uhke juuksepahmaka otsas kandis, müüdi kohemaid läbi. Kuldkollane Prada mantel vallandas samuti buumi - moeotsingumootori Lyst andmeil suurenes märksõnade "kollased mantlid" kasutamine otsinguis Gormani esinemise järel 1328%. 

"Olen vägeva sule ja suure südamega must naine ning mulle meeldib seda uhkust oma välimuses peegeldada," on Gorman öelnud ajakirjas Harper's Bazaar. Luuletaja rääkis, et armastab erksates toonides ja kuningliku olekuga kleite, millele on tikitud lilled. "Vast on see kummardus mu afrolillelapse kasvatusele Los Angeleses." Amanda fännib enda sõnul ka Victor Glemaud' kudumeid, mis on stiilsed ja mugavad.