ELU NAGU KARUSSELLIS: Küll pahupidi pööratud karussellis, milles pöörlevad Lauri Nebel, Maret Mursa, Jüri Aarma, Merle Talvik, Andres Ots ja Paul Laasik. „Selle rattaga oli igavene jama, sest tol ajal olid kõik mikrofonid juhtmega, aga ma pidin selle ratta peal laulma lugu „Laul surnud linnust“, meenutab peategelast Johnnyt kehastanud Andres Ots tollaseid  lavatehnika imesid.Foto: Gunnar Vaidla / Eesti ajaloomuuseum
Inimesed
27. jaanuar 2021, 18:51

Omaaegne kirgi kütnud menukas rokkooper „Johnny“ jõuab 40 aastat hiljem taas lavale

Andres Ots: Rokkooper „Johnny“ oli paras okas mõne seltsimehe tagumikus

„Ma mürki ei julge võtta, kas omaaegne noorsooteatri lavastus „Johnny“ keelati konkreetselt ära, paluti kellegi kannuseid teeniva ametniku poolt lihtsalt vaikselt repertuaarist välja võtta või läks ta mängukavast maha kolmandal-neljandal põhjusel. Selge oli see, et ontlikud kultuurijuhid lavastuse peale käsi ei plaksutanud,“ meenutab tollane noorsooteatri muusikaala juhataja Olav Ehala 31. märtsil 1980 Salme kultuurikeskuses esietendunud lavastuse lühikeseks jäänud lavateed.

Tegelikult kerkisid tumedad pilved lavastuse kohale juba enne esietenduseni jõudmist, sest kunstinõukogu ei pidanud 20. märtsil toimunud kontrolletenduse järel „Johnnyt“ veel lavaküpseks ning mänguluba saadi alles nädalapäevad hiljem.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99