Tauno KangroFoto: Erlend Štaub
Saund
27. jaanuar 2021, 10:21

Eesti muusikaauhindade galal välja vilistatud skulptor Tauno Kangro valmistab taas auhinnakujud (1)

Möödunud aastal said Eesti muusikaauhindade galal tunnustust kodumaa parimad muusikud. Gala esimese auhinna, aasta etno/folk rahvusliku albumi tiitli andis üle auhindade autor, skulptor Tauno Kangro – kes aga välja vilistati. "Need olid ovatsioonid," leidis toona Kangro ise. Hoolimata eelmise aasta skandaalist valmistab skulptor ka tänavu Eesti Muusikaauhinna auhinnad.

Kangro oli mõned minutid laval olnud, kui saalist kostus "boo!". Kes hinnatud skulptori ja auhindade autori lavalt välja vilistas, ei ole teada.

Eesti muusikaauhindade galast tegi otseülekande Kanal 11, kus muusikuid intervjueerisid "Õhtu" saatejuhid. Vaiko Eplik ütles julgelt välja, mida arvab Tauno Kangro valmistatud auhindadest. 

"Mul on veel üks põhjus, miks on mulle on pigem kergendus auhinnast pääseda. Mul on väga ilus kodu. Sellest aastast teeb aga auhinnad Tauno Kangro. Ma tahaks öelda, et Kangro ei ole skulptor. Isegi, kui temast paremat skulptorit Keskerakonnas ei ole. See ei ole kunst!" paugutas Eplik, kes oli aasta meesartistide nominentide seas.

"Mul on väga hea meel, et minu koju sellist asja ei tule. Ma loodan, et järgmisel aastal on meil jälle ilusad Eesti muusikaauhinnad, sest linnapildis peame me selle venna käkerdisi nägema niigi kogu aeg," põrutas Eplik otse-eetris.

Õhtuleht küsis skulptorilt, kas väljavilistamist oli lavale kosta. "Mis loll jutt see on?!" vastas skulptorihärra Õhtulehe kõnele üllatunult. "Need olid ovatsioonid. Seal oli väga positiivne atmosfäär. See on kellegi alatu fantaasia ja vale arusaam," sõnas Kangro küsimuse peale. "Auhinnad said ka väga korralikult tehtud."

Sel neljapäeval toimub Eesti Muusikaauhinnad 2021 gala. Juba kolmandat aastat valmivad auhinnad Tauno Kangro skulptuuristuudios. Naisefiguur, keda on hellitavalt kutsutud nii muusaks kui ka muusika EMA-ks on igal aastal uue instrumendiga.

Varasemalt on auhinnakuju olnud nii viiuldaja kui ka saksofonist. Seekord on pronksi valatud taiesel käes flööt. Edukaimad artistid saavad ansambli jagu kujusid oma riiulile panna ning aastate pärast moodustada auhindadest suisa orkestri.

Vaata selleaastast auhinda videost!