Kristel KruustükFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
27. jaanuar 2021, 09:38

Eesti naised uuest valitsusest: täielik raiskamine, et naisi nii vähe võimul on olnud (68)

Eesti on hetkel ainuke riik maailmas, kus president ja peaminister on mõlemad naissoost – uues valitsuses kuulub viieteistkümnest ministrikohast seitse naistele. Mida arvavad uuest peaministrist ja valitsusest Eesti naised?

"Täielik raiskamine siiamaani, et neid nii vähe võimul olnud, seahulgas nii vähe tipp-poliitikas ja juhtivatel positsioonidel valitsuses," sõnab Naisinvestorite klubi asutaja ja eestvedaja Kristi Saare.

"Tahan eriti tänada oma ema Astrid Hindriksit, kes sotsiaalse ettevõtjana on teinud palju tööd, et julgustada naisi minema ja poliitikas edu saavutama – ta oli esimene feminist, keda ma teadsin," kirjuab sotsiaalmeedias Karoli Hindriks, ettevõtja ja idufirma Jobbatical tegevjuht.

"Inspireeriv on näha meie võimsaid naisi näitamas teed mitte ainult siin Eestis, vaid kogu maailmas," tunnistab Mindvalley projektijuht & juriidline nõustaja Kadi Oja. 

"Kaja Kallas peaministrina langetab järgmised barjäärid, murrab stereotüübid ning näitab tüdrukutele ja naistele, et kõik on võimalik," rahvusvahelise IT-ettevõtte Testlio asutaja ja juht Kristel Kruustük.

Täispikka artiklit loe Delfi Naistekast.