Printsess Eugenie ja Jack Brooksbank oma pulmapäeval 12. oktoobril 2018.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. jaanuar 2021, 14:11

Kuninglik sünnitus läheneb – vaata, millist nime maimukesele ennustatakse (5)

Elizabeth II pojatütar printsess Eugenie (30) peaks lähiajal esiklapsega maha saama. Briti kihlveokontorites käib kuningliku maimukese nime peale juba kõva panustamine.

Kuninganna keskmise poja prints Andrew' noorem tütar printsess Eugenie naitus 2018. aasta oktoobris oma kauase kallima Jack Brooksbankiga. Mullu sügisel teatati kauaoodatud uudist: printsess saab emaks. 

Kuninglik paar ei ole lapse soo kohta ainsatki vihjet poetanud. Ladbrokesi kihlveokontoris ennustatakse, et kui sünnib tüdruk, võib ta nimeks saada Grace. Poisi puhul on praegune nimesoosik Arthur. Kuid kihlveokontori esindaja Jessica O'Reilly toonitas ajakirjale People: "Kuna Eugenie enese nimi on üpris harvaesinev, ei saa me välistada ka selliseid nimesid nagu Tarquin või Matilda."

Lapse sünnitähtajast septembrikuises õukondlikus avalduses täpsemalt aimu ei antud. "Tema Kuninglik Kõrgus printsess Eugenie ja härra Jack Brooksbank teatavad rõõmuga, et neile sünnib 2021. aasta algul laps," seisis avalduses. 

Hiljuti väideti Briti meedias, et printsessi esiklaps peaks ilmale tulema veebruari keskel ehk siis õige pea. Eugenie ja Jack on koos olnud kümme aastat. 

Eugenie beebi on Elizabeth II üheksas lapselapselaps. Lähikuudel peaks ilmale tulema ka kümnes - kuninganna tütretütar Zara Tindall ootab kolmandat last. Küllap on lähiaastatel beebiplaanid ka Eugenie vanemal õel printsess Beatrice'il (32), kes mullu abiellus aadlisoost Itaalia päritolu kinnisvaraärimehe Edoardo Mapelli Mozziga.