Anneli Lahe ja Neeme RaudFoto: Kanal 2
Tele
25. jaanuar 2021, 17:07

Anneli Lahe lõi kampa Neeme Rauaga: õnneks on meie huumorimeel samal sagedusel (15)

„See oli Neeme idee koos saadet juhtida,“ ütleb Anneli Lahe, kes asub Neeme Raua kõrval juhtima saadet „Siin Tallinn“.

Varem oli saade TV3 eetris ja kandis nime „Tallinna kodanikud“, eelmisel aastal toimusid aga muudatused ja saatejuhiks sai Mihkel Raua asemel Neeme Raud. Lahe liitus saatega juba toona, alustades toimetaja ja otsesaates režissööri assistendina. „Teen kogu aeg erinevaid projekte, see on lihtsalt üks nendest. Kui Raivo Suviste seda kohta mulle eelmisel aastal pakkus ja jutuks tuli ka Neeme Raua kandidatuur, olin loomulikult valmis liituma,“ meenutab ta.

Sel aastal toimusid taas muutused – saade kolis Kanal 11 eetrisse ja kannab nüüdsest nime „Siin Tallinn“. „Seoses sellega viisime sisse ka väikesed täiendused nii stuudio kujunduse, nime kui ka sisu osas,“ sõnab Lahe, kellest sai Raua kaassaatejuht.

„Minu jaoks on suur au teha seda koos Neemega, kes on vaieldamatult selles inforuumis, mida saates käsitleme, väga tugev. Nii tema kui mina oleme televisioonis juba üle kahekümne aasta, seega usun, et suudame asjadest ühetmoodi aru saada,“ rõõmustab Lahe.

Anneli sõnul on maailm pidevas muutumises ja selleks, et seda vaadelda nii, nagu tehakse saates „Siin Tallinn“, on vaja kogemust ja avarat maailmavaadet. „Seda kõike Neemel juba jagub. Siin ei piisa vaid sellest, et korjad päevakajalise teema üles ja laod tuimalt saates ette, seoseid nägemata. Õnneks oleme ka huumori osas ühel sagedusel, mis pole sellise kaastöö osas vähem oluline,“ lisab ta.

Saate juhtimine on jagatud nii, et Neeme tegutseb peamiselt stuudios, Anneli teeb väljaspool inimestega lugusid, mis stuudio teemasid toetavad. „Küll aga on endiselt minu teha ka režiiplaanid ja assisteerida režiipuldis režissöör Villem Tarvast,“ sõnab Anneli.