Tele

Probleemsete laste vanemad ametnikelt abi ei leia: tunneli lõpus ei ole valgust (18)

LISA KOMMENTAAR

ametnikele26. jaanuar 2021, 08:18
vaid koht, kus palka teenida . see ongi kõik .
26. jaanuar 2021, 07:49
See on Põhjamaade libe"#rastlik suund - Rootsi ja Norra eeskuju. Lastel on palju õigusi ja kohustuste mittetäitmisele ei järgne mingitki karistust. Ilma karistamata ja piire tõmbamata kasvatame koletis, kes pole võimelised hiljem päris elus hakkama saama.
Q26. jaanuar 2021, 13:18
Kusjuures Rootsis ja Norras töötab see paremini. Seal on "päriselt" heaoluühiskond. Kui inimene soovib mitte pätt olla, töötab tema aitamine hästi. Meil on segapudru, kus karistus on keelatud. Riik annab omavoliliselt andeks, ilma et kuritegusid heastataks. Retsidiivsust ega jätkuvat ohtu ühiskonnale ei arvestata, süüd ka alati mitte. Pätti koolitatakse vägivalla teemal, aga seda serveeritakse neile sunniviisilise korrigeeriva karistusena. Ühiskondliku töö põhitulemus on tekitada töö suhtes okserefleksi. Keskkonnas jääb ka üldiselt valitsema vägivald, kus pätt olemine ongi ohutum.
Lastekaitse ametnik26. jaanuar 2021, 03:16
Kes väiksena pätt ei ole, see päris elu ei õpi. Enne ei teinud häält ja õppis viitele ja sai kiituskirju. Kuhu selline meie ühiskonnas jõuab? Kas see on tõsiselt võetav täiskasvanu? Saab ta endaga hakkama? Laps peab õppima ise probleeme lahendama, aga tavaliselt on probleemiks teine inimene. Jah, ametnikud võiksid ju probleemid praegu ise ära lahendada, aga kes siis tulevikus probleeme lahendama hakkab?
sõna sekka25. jaanuar 2021, 22:46
Pagan võtku , jälle on kõik teised süüdi !! Ärgake üles ometi ükskord. Kõik ametnikud peavad teie arvates tegelema teie tegemata jätmistega ( laste kasvatamisega ). Lisaks lähete oma saamatust teles kogu rahvale näitama. Pigem võiks tunda mõningast häbi enda pärast. Aga äkki tuleb siin meenutada vana aja ütlust -- ega käbi kännust kaugele kuku--.
Maamiis26. jaanuar 2021, 07:41
Saadet vaatasid? Probleem ju just nimelt selles ,et ametnikud ei luba lapsi kasvatada ja pigem õigustavad nende tegusid ju!
sõna sekka26. jaanuar 2021, 12:14
Maamehele : Saadet vaatasin , aga nüüd küsin Sinult - mille alusel väidad ,et ametnikud keelavad lapsi kasvatada ? Kui kodus ei saada sellega hakkama , kas siis igasse koju lapsekasvatus ametnik !? Kui lastakse oma järglasel üle pea kasvada , siis saab süüdistada tegemata jätmistes ikka ainult iseend.
sõna sekka26. jaanuar 2021, 12:26
Lisaks veel : Küsimus neile , kes süüdistavad ametnikke - kui 30-aastase ema 15-aastane tütar veedab aega kainerites , kes siin süüdi on ? Mida oleks ametnik saanud teha ?
Kaaslane25. jaanuar 2021, 22:44
See peaks algama juba koolist, et lastele õpetada, et neil pole mitte AINULT Õigused, vaid ka KOHUSTUSED. Ja juba sl klassides, mitte siis kui nad juba pubekaeas on. Koda nikuõpetus vist, kui ma ei eksi.. Kui lapsest peast kodus midagi ei pea tegema kodus, siis sealt see alguse saab. Suured summad taskurahasid, mingeid kohustusi kodus ei ole (pole nõutud ega harjutatud) ja muu taoline. Ma saan neist vanematest aru ja tunnen neile kaasa. Vbl nad on ka nõudnud oma lastelt midagi teha(, nõusid pesta, koristada jne.). Ma ei kadesta neid. Meelekindlust ja jõudu vastupidamiseks!
Jussike25. jaanuar 2021, 23:07
Kodust peab see algama! Koolis alustads on lootusetult hilja, kui lapsel siiani ainult õigused on olnud.
Mis toimub???25. jaanuar 2021, 22:40
Ei saagi olla,srst see meie lastekaitse on ju naljanumber.Kogu see noorte kasvatus on väga nihu üles ehitatud.Last ei või peksta.No täitsa nõus,aga et keelata,kurjustada ja õpetda sõna kuilama,on nüüd tabu.Süsteem on nii mäda,et ajab oksele.
terapeut25. jaanuar 2021, 22:32
Saan aru, et pärast perekonna nn lõhkiminekut ehk lahutust, algasid lapsel probleemid? Et kes siin vastutuse peaks võtma - ametnikud, lastekaitse? Lapsed on kõigest kodu peegel ja nende käitumine on paraku teie endi otsuste tagajärg.
Q26. jaanuar 2021, 02:57
Kus sa sellest lahutusest lugesid?
Talutütrekese unenägu25. jaanuar 2021, 22:17
Riik saab mingi aja pärast tunda kõigi nende poputamiste ja nunnutamiste tulemusi.
Q26. jaanuar 2021, 07:02
Karta on, et selline kuritegevus jääb pigem vaeste probleemiks.
Möq26. jaanuar 2021, 07:44
To Q Kas seda näitab eilne narkoärikate vahistamine?
D25. jaanuar 2021, 22:14
Lapsed on erinevad. Ja tõepoolest, osad keeravad teismelistena täitsa ära. Samas on raske aru saada ka neist täiskasvanutest, kes näpuga rida ajavad ja kõiki kasvatusreegleid tõe pähe võtavad. Laps ei tohi pähe istuda. Ja ikka võib ka karmimat sõna öelda. Kes keelab. Kodus eriti. Kohtus on sõna sõna vastu, kui peaks nii kaugele minema. Samas, kui vanemad kinni panna, siis ega see laps ka õnnelikuks ei saa. Ja asutused, millised peaks tohutult lastega tegelema....no jah, eks see rohkem selline paberil ilukirja harjutamine on.
Sille25. jaanuar 2021, 22:02
Kahjuks nii see ongi nagu saates jutt. Lapsevanemad ei ole mitte kuidagi kaitstud probleemse pubeka ees. Olen ise selle kõik läbinud, kui tütar oli 14aastane. Nutsin ja palusin ametnikelt abi. Lohutuseks lastekaitsest öeldi vaid , et üleminekuiga....küll läheb üle. Haige süsteem siin riigis.