Wayne Coyne ansamblist The Flaming Lips mullis aastal 2009.Foto: Vida Press
Saund
25. jaanuar 2021, 15:07

KONTSERT KOROONA KIUSTE: ansambel The Flaming Lips pani publiku hiiglaslikesse mullidesse

Ansambel The Flaming Lips alustas Oklahomas omamoodi ja unikaalset kontserdikorraldusviisi, vahendab BBC. Publik oli "pakendatud" täispuhutavatesse mullidesse, kuhu igaühe sisse mahtus kolm inimest.

Muidugi on tegu koroonapiirangutest tulenevate ideede rakendamisega. Rahvas tuli kontserdile kohale ning 20 minutiga paigutati nad mullidesse. Kokku oli mullikesi 100, bändimehed olid omaette mullides. 

Ideega tuli lagedale bändi ninamees Wayne Coyne, kes harrastab tihtipeale sarnastes mullides publiku sees ja peal ringi rullimist. Kontsertide eel kommenteeris mees ise, et sellisel esinemisel osalemine on ohutum kui toidupoes käimine. 

Iga mulli sees oli võimekas kõlar, mis aitas vältida heli summutamist, lisaks veepudelid, akuga ventilaator ja silt, millel tekstid "ma pean pissima/siin on kuum". Kui mullis liiga kuumaks läks, lasti sinna jahedamat õhku sisse, kui inimesed aga soovisid tualetti kasutada, eskortisid töötajad nad tualettideni. Loomulikult tuli selleks mask ette panna ja oma kookonist väljuda. 

Kõigepealt prooviti ideed juunis Stephen Colberti jutusaates, möödunud reedel aga tehti idee taas teoks. "See on väga veider ja piirangutega üritus. Aga veidrus on selleks, et saaksime nautida kontserti ilma, et oma pered ohtu seaksime," ütles Coyne moodunud kuul ajakirjale Rolling Stones. "Ma arvan, et see on kui uus normaalsus."

Sada mullikest oli jagatud ära saali põrandale, igaühel 10 x 10 meetrine ruuduke. Plaksutamise asemel tagusid kuulajad aga kätega vastu oma mulli lage. Ühes mullis on nii palju hapnikku, et kolm inimest saavad seal hingata rohkem kui tund ja kümme minutit. 

Laulja Coyne jagas oma Instagrami lehel ka õpetust, kuidas pärast kontserti toimumispaigast lahkuda - inimesed veeretavad oma mullid väljapääsuni, panevad maski ette, tõmbavad lahti mulli-"luku" ja lahkuvad kontserdipaigast. "Ohutus, ohutus, ohutus. Aga lõbu samuti!" ütleb Coyne.