Saate "Kallid kalorid" osalejadFoto: TV3
Tele
22. jaanuar 2021, 14:57

ARVUSTUS | Madli Vilsar uuest kaalusaatest: erinevate füüsistega inimeste puhul vaid kaalunumbrist jahumine on primitiivne (3)

Kuna mulle on dieeditamine ning kalorite ja toidu pjedestaalile panemine nii tuttav teema, mõtlesin, et peaksin kindlasti ära vaatama esimese osa saatest „Kallid kalorid“. Ma loodan, et see saade tekitab ühiskonnas diskussiooni ja inimesed saavad aru, et tegemist on tõsielusaatega, kuhu on valitud värvikad ja humoorikad osalejad, ning ekraanile on toodud see mahlakas osa meelega, intriigide loomiseks, sest muidu ei oleks ju midagi vaadata.

Osalejad on minu arust väga vinged karakterid – igaühel oma taak ja hingehaavad, mida lahendama tuldi. Keskendusin saadet vaadates hoopis sõnumitele, mida seoses söögi, dieedi ja allavõtmisega edasi anti. Kohe oli näha, kes tuli kaalu- ja kes tõsielusaatesse, kuid see ongi osa saate muhedusest. Kindlasti saavad osalejad sealt hea õppetunni ning ka vaatajad saavad nippe ja tähelepanekuid, mida teha ja mida vältida, kuid reality-võtmes. Ma ei ole küll päris kindel, kelle huvid siin tegelikult mängus on. Kaaluga tegeleda ja soovida olla parem versioon endast on absoluutselt kiiduväärt ettevõtmine. Osalejatest oli väga julge tulla saatesse ja hakata avalikult oma ebakindlusega tegelema. Ma tean, kui raske see on.

Edasi lugemiseks: