Getter JaaniFoto: Erki Parnaku
Inimesed
20. jaanuar 2021, 21:18

Getter Jaani õppis selgeks ootamatu ameti: see ei pea olema ainult meeste töö! (8)

"Kui vanaemale ja vanaisale appi minna, siis teha seda ohutult ja teadlikult," rääkis lauljatar Getter Jaani (27) "Ringvaates", miks ta võttis Luua metsanduskoolis individuaalkursuse, kus õppis puude langetamist. 

"Kui eelmisel aastal keegi oleks mulle öelnud, et Getter, uue aasta alguses sa lähed "Ringvaatesse" ja räägid, kuidas motoorsaega ümber käia, siis ma oleks öelnud: "mina, ma ei tea ju sellest midagi"," rääkis oranži metsamehe varustusse riietunud lauljatar otsesaates. 

"See ei pea olema ainult meeste töö, seda võivad ka naisterahvad teha," sõnas Getter. Naine kirjeldas, et kui kursusel teooria käsitletud sai, järgnes sellele ka praktiline osa lumises metsas, mis oli üpriski keerukas. "Esimene kord oli päris raske. Teise puuga läks mul juba päris hästi. Ma tegin aga valesti seda, et pöörasin puule selja – puule ei tohi kunagi selga pöörata."

Getteri sõnul oli ta enne Luual õppima asumist mootorsaage ikka käes hoidnud. Küll aga panid selle käima elukaaslane ja tema onu. "Mina lihtsalt proovisin ühe väikese oksakese maha võtta ja see oli kõik. Nüüd ma võin aga selle ise tööle panna!"

Idee kursusest istutas Getterile pähe tema elukaaslane Ott-Sander Palm. Lauljatar ütleb, et puude langetamisest ta uut elukutset teha ei plaani. "Iga uus oskus ainult rikastab. Väga põnev kogemus oli. Laulmine pole kuhugi kadunud, varsti on kuulda midagi põnevat ja lahedat."