Doris (paremal) ja Lilian 2019. aasta septembris ITV hommikusaates. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
20. jaanuar 2021, 13:18

KURB UUDIS: Covid tappis ühe Suurbritannia vanimatest kaksikutest

Suurbritannia vanimate kaksikute hulka kuuluv Doris Hobday (96) suri Covid-19 tüsistustesse vaid paar päeva enne vaktsineerimiskutse saamist. Tema kaksikõde vaakus hinge, kuid jäi ellu.

The Guardiani teatel nakatusid Doris Hobday ja tema kaksikõde Lilian Cox koroonaviirusega jaanuari algul. Doris suri 5. jaanuaril - vaid mõned päevad pärast positiivset testitulemust. Kaks päeva hiljem saabus tema postkasti kutse koroonavaktsineerimisele. 

Posted by The Guardian on Kolmapäev, 20. jaanuar 2021

Dorise kaksikõde Lilian ehk Lil oli samuti raskes seisus: ta viibis kaks nädalat haiglas, saades hapnikku, antibiootikume ja stereoide. Nüüdseks on kõrges eas proua taas kodus. 

https://www.justgiving.com/fundraising/dorishobday We are totally heartbroken as a family to lose Doris in this way, but...

Posted by Lil & Doris on Teisipäev, 19. jaanuar 2021

Õeste Facebooki lehe teatel sängitatakse Doris 15. veebruaril oma kalli abikaasa kõrvale, kellega ta oli abielus 65 aastat. 

Õhtuleht kirjutas 2019. aasta septembris, et Briti vanimatest kaksikutest Hobdayst ja Coxist on 95aastaselt saanud sotsiaalmeediasensatsioon. 50 aastat enne mobiiltelefoni leiutamist sündinud sõsarad arvustasid oma vallatutes videotes värskeid madinafilme ja telefonimudeleid ning näitasid fännidele, kuidas nad toolijoogat harrastavad. „Meile meeldib tähelepanu,“ kinnitasid nad.

Inglismaalt Birminghami lähedalt umbkaudu 40 000 elanikuga Tiptonist pärit ühemunakaksikud kuulutasid Facebooki enesetutvustuses, et nende lemmiksöök on kala krõbekartuliga ning lemmikjoogiks on Guinnessi õlu. „Ei mingit seksi ja küllaga õlut!“ prahvatasid sõsarad ITV hommikusaates intervjueerija küsimuse peale, kuidas neil ikkagi on õnnestunud 95aastaseks elada.

Tegelikult oli see lõmps: mõlemad õed olid olnud pikas ja õnnelikus abielus olnud, kuid lesestunud. Dorise liit kestis 65 aastat, kuid lapsi ta ei saanud. Lilil on seevastu viis last, 13 lapselast ja 19 lapselapselast. Kaksikud elasid kõrvuti ja olid vaatamata kõrgele vanusele äärmiselt iseseisvad ja tegusad - käisid poes, kinos ja bingot mängimas. „Tiptoni kaksikutel on nägu alati naerul!“ kuulutas Lil & Dorise koduleht.

Veel esimesel jõulupühal avaldasid kuulsad kaksikud tujuküllased jõulufotod. "Pidage meeles, et inimene pole lõbutsemiseks kunagi liiga vana."

Remember your never too old to have some fun... especially at Christmas and after the year we’ve all had! 👵🏻💕👵🏻...

Posted by Lil & Doris on Reede, 25. detsember 2020