Foto: @voguemagazine/Instagram
Inimesed
20. jaanuar 2021, 11:52

Vogue asendab Kamala Harrise fänne solvanud esikaane teisega (3)

Ameerika ajakiri Vogue lubab anda oma veebruarinumbrist välja uue piiratud tiraaži, millel on teine kaanepilt. Klantsajakirja staar on asepresidendiks valitud Kamala Harris, kuid kaanefoto sai ohtralt kriitikat.

Vogue annab varem ajakirja digiversioonis kasutatud kaanefoto käiku pärast tänast tseremooniat, kus Joe Biden presidendiks ja Kamala Harris asepresidendiks vannutatakse. Ajakiri on saanud laialdaselt kriitikat senise kaanefoto eest, mis väidetavalt ilmutas Harrise suhtes lugupidamatust. Kuulu järgi polnud peatne USA asepresident ka ise kaanefotoga rahul. 

Poleemikat tekitanud kaanepildil kandis Harris ketse ja sportlikuma lõikega kostüümi. Kuigi Converse'i ketsid on USA esimese naissoost ja ka esimese mustanahalise asepresidendi firmamärk, sai kaanefoto sotsiaalmeedias nahutada. Tekkis küsimus, miks eelistati pilti ametlikuma moega kaanefotole, kus Harris kandis puudrisinist Michael Korsi kostüümi ning taust oli kuldne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Washington Posti moekriitik Robin Givhan väitis, et Vogue võttis Harriselt võimaluse särada. "Mitte miski selles kaanepildis ei öelnud: "Ohoo!"" Aga vahel ei tahagi mustanahalised naised muud kui imetlust ja vaimustatud "ohood" nende saavutuste üle." Vogue'i peatoimetaja Anna Wintour põhjendas sportlikumat esikaant sooviga muuta Harris naistele ligipääsetavamaks. 

Küsimusi tekitas ka Harrise nahavärv fotol - väidetavalt on see päriselus tumedam. 

"Tunnustamaks tohutut huvi digitaalse kaane vastu ning tähistamaks ajaloolist hetke, anname välja piiratud koguse inauguratsiooninumbreid," teatas Vogue'i esindaja.