Laura Põldvere mullusel "Eesti laulul"Foto: Martin Ahven
Üritused
21. jaanuar 2021, 10:10

Lisatud Laura kommentaar!

Laura Põldvere osalemine Soome eurolaulu valimistel tekitab küsimusi. Laura: väited on üles ehitatud vaid Youtube’i kommentaariumile (17)

Lauljatar Laura Põldvere püüdleb sel aastal taas Eurovisionile, kuid sedapuhu meie põhjanaabri Soome esindajaks. Eestlanna valimine seitsme Uuden Musiikin Kilpailu finalisti sekka on soomlastel aga harja pisut punaseks ajanud. 

Laura võistluslugu „Play“ avaldati südaööl vastu 19. jaanuari ning kuulajad võtavad pala kommentaarides sõna. „Kas ta on pooleldi soomlane? Miks ta UMK-l osaleb?“ küsib üks. „Ta vahetas kodakondsust,“ arvab teine. „Ta on ju eestlane?“ uurib kolmas. Segaduse klaarimiseks pidi kommentaariumis küsijatele vastama isegi UMK esindaja, kes kinnitas, et Laura elab pool aega Soomes ja pool Eestis. 

Uudise ilmsiks tulles Õhtulehele intervjuud andes kinnitas Laura, et elab suurema osa ajast Soomes ning nagu Eestiski, tuleb seal osalemiseks olla kas Soome kodanik või resident ehk omada kohalikku isikukoodi. See on Laural olemas. 

Mida arvavad aga eurofännid loost? Euroblogi lehel Wiwibloggs avaldavad inimesed muidugi erinevaid arvamusi – mõne arvates on tegu maailma parima looga, teiste sõnul aga jooksis Laura seekord lati alt läbi.

Pärast „Supersonicut“ (Laura 2016. aasta „Eesti laulu“ võistluslugu – toim.) on kõik allamäge läinud. See on konkurentsivõimelisem kui „Break me“ (Laura mullune „Eesti laulu“ pala – toim.), kuid ma ei usu, et sellel on võimalus. Ma ei saa aru, miks ta Soome eest võistelda üritab. Kas ta tõrjuti „Eesti laulult“ eemale?“ küsib üks fänn. Teinegi arvab, et Laural on tänavu väike võimalus võita. „Imelise esitusega näen seda esikolmikus, kuid ma arvan, et see lugu pole piisavalt tugev. See on tüüpiline ballaad ja tema varasemad „Eesti laulu“ esitused on paremad olnud,“ ütleb ta.

„Ma armastan seda! Laul on suurepäraselt üles ehitatud. Jah, refrään võiks tugevam olla, kuid arvan, et lugu sobib Lauraga ekstreemselt hästi. Ma armastan selliseid lugusid. Kui lavaesitus saab elegantne olema, olen ma rahul,“ kiidab üks fänn. Ka teistel jagub kiidusõnu. „See on parem kui „Supersonic“ või „Verona“. „Play“ on teiste UMK seniavaldatud lugudega võrreldes nagu sõõm värsket õhku.“

Laura peab uudist pigem ülespuhutud probleemiks, kui tegelikkuseks

Laura avaldas Sky.ee’le, et nii tema ega Soome pressiesindaja polnud väidetavast furoorist senini teadlikud ning suurt skandaali või pahameelt kindlasti ei ole. Heites pilgu avaldatud artiklile, selgitab Laura, et väited on üles ehitatud vaid Youtube’i kommentaariumile toetudes.

"Youtube’i kommentaarium nagu iga teinegi, ei peegelda üldsuse arvamust ja ammugi mitte nende oma, kes päriselt hääletavad," selgitas lauljanna, et peab uudist pigem ülespuhutud probleemiks, kui tegelikkuseks. Tähelepanu pälvivad aga ikka need, kes kõige kõvemini kisavad.

Laura kinnitab, et tagasiside, mis temani on jõudnud on olnud risti vastupidine – ta on meeldivalt üllatunud, kui soojalt on teda vastu võetud ja kui positiivne on olnud tema kogemus senini.