O'Hare on rahvarohke lennujaam ka koroonaajal.Foto: AFP/Scanpix
Maailm
18. jaanuar 2021, 20:35

NAGU TOM HANKS „TERMINALIS“: koroonahirmus mees elas kolm kuud lennujaamas (1)

Sellele, kes mäletab Tom Hanksi filmi „Terminal“, kus peategelane peab kodumaal lahvatanud sõjalise konflikti tõttu lennujaamas elama, sest ei pääse ei edasi ega tagasi, kõlab ehk Aditya Singhi lugu mõnevõrra tuttavalt. Tõsi küll, see mees varjas end Chicago lennujaamas hoopis koroonaviiruse hirmus.

O'Hare'i nimeline lennujaam on tohutusuur ning iga-aastase reisijate arvu poolest maailmas kuues (USAs edestavad seda veel Los Angelese ja Atlanta lennujaamad). Kes on pidanud O'Hare'is oma väravat otsima, see võib ette kujutada küll, et seal ei pruugi lennujaama turvatöötajad peitujat niipea üles leida. Ent tervelt kolm kuud?

36aastane Aditya Singh saabus Los Angelesest O'Hare'i lennujaama 19. oktoobril ning sealt enam edasi (ega tagasi) reisida ei julgenud. Kartis nimelt koroonaviirusega nakatumist. Pole teada, mis oli tema Chicagosse reisi põhjus ega seegi, miks ta esmase lennu üldse ette võttis, kui Covidit nii kangesti kartis. Mingit kriminaalset minevikku, varasemaid väärtegusid mehe hingel ei ole. Hetkel on ta töötu. Lennujaamas elas ta teiste reisijate lahkusest, paludes neilt raha ja süüa.

„Kas ma saan teist õigesti aru, te ütlete, et üks loata mittetöötajast isik elas väidetavalt 2020. aasta 19. oktoobrist 2021. aasta 16. jaanuarini O'Hare'i lennujaama terminali turvatud alal ja mitte keegi teda ei avastanud? Ma tahan kindel olla, et saan teist õigesti aru,“ väljendas juhtumiga tegelev kohtunik Susana Ortiz prokuröridele oma hämmingut.

Chicago Tribune kirjutab, et alles 16. jaanuaril astusid terminalis elanud mehele ligi kaks United Airlinesi lennukompanii töötajat ning tundsid huvi tema dokumentide vastu. Singh võttis eest näomaski ning ulatas neile töötõendi, mis aga kuulus hoopis teisele inimesele. See töötaja teatas kadunud töökaardist juba nädal pärast Singhi sisseasumist lennujaamas. Singh väidab, et leidis selle juhuslikult.

Lennujaama turvameeskond kinnitas, et ehkki juhtum oli väga kummaline, ei põhjustanud mees mingeid turvariske ega ohtlikke olukordi. Prokurörid taotlevad talle karistust loata lennujaama turvaalasse tungimise ja töötõendi varguse eest.