Lenna KuurmaaFoto: Daisy Lappard/Ajakirjade kirjastus
Inimesed
18. jaanuar 2021, 13:48

Lenna ei pelga Setumaa külmataati: naudime terve perega imelist talveilma ja püüame kala! (5)

"Laupäeva hommikul oli meil -24 ja hoidis terve päev miinust. Eile käisime perega jääpüüki tegemas, siis oli juba täitsa mõnus – päike paistis ja oli -12. Tundub, et hakkab pehmemaks minema," rääkis Setumaal elav lauljanna Lenna Kuurmaa (35) "Terevisioonile".

Lenna nentis, et enne pühapäeva püüdis ta viimati jääaugust kala kümme aastat tagasi Peipsi järvel. "Meil on siin maal väga suur järv, mis on paksu jääkaane all. Kahjuks me küll ei saanud midagi, aga tore oli ikkagi. Naudime imelist talveilma," rääkis lauljatar ja lisas, et viimati koges ta nii uhket talve lapsepõlves. 

Lenna sõnul sai ka pere värskeim liige – mullu novembris sündinud poeg – krõbedaid kraade tundma. Seda küll kümmekond minutit, siis viis ta beebi autosse sooja.

Saatejuht uuris ka, millised tegevused on maal elades sellise külmaga vältimatud. "Üks täiskasvanu ärkab hommikul varem ja teeb kõikidesse ahjudesse tule. Mõnus on hommikul, kui toad on soojad. Ega meil muid tegevusi siin talvisel ajal polegi kui lükkame lund, toome puid ja kütame," nentis Lenna. "Mees lõhub puid ka!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauri Mäesepp (@laurimaesepp)

Kanad viis Lenna pere naabrimehe sooja lauta talvituma. "Meil on endal vana laut ja me aimasime ette, et tuleb karm pakane. Jumal tänatud, et viisime nad ära. Õnneks loomi on meil hetkel üsna vähe: kaks kassi ja jänku. Nemad talve ei karda ja nendega on lihtne."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lenna (@lennaofficial)