Foto: amazon.com
Raamat
15. jaanuar 2021, 18:59

Neid bestsellereid oodatakse tänavu pikisilmi

2021 tõotab tulla hoogne kirjandusaasta: värsket loomingut ilmub paljudelt menuautoritelt, kuid oodata on ka Sharon Stone'i memuaare ja president Clintoni uut põnevikku.

Märtsi algul ilmub Nobeli kirjandusauhinna laureaadi Kazuo Ishiguro romaan „Klara and the Sun“ („Klara ja päike“), mille tegevus hargneb kõrgtehnoloogilises tulevikumaailmas ning mille keskmes on Klara-nimeline nn Kunstlik Sõber. Märtsi lõpul jõuab lugejateni Sharon Stone'i mälestusteraamat „The Beauty of Living Twice“ ehk „Kaks korda elamise ilu“ – Hollywoodi diiva kirjeldab ränkrasket kosumist 43aastasena üle elatud insuldist. Tulekul on ka Sinead O'Connori mälestused ja Terry Pratchetti biograafia.

Juunis ilmub Bill Clintoni ja USA megaautori James Pattersoni uus põnevik „The President's Daughter“ („Presidendi tütar“, pildil) – järg kolme aasta tagusele teosele „President on kadunud“. Uue romaani annavad välja ka Zadie Smith, Lionel Shriver, Lisa Tadeo, Elizabeth Strout, Sebastian Faulks, Jonathan Franzen ja Sally Rooney.