LauraFoto: Mona Salminen/YLE
Tele
22. jaanuar 2021, 11:58

VIDEOD | Kuula Laura Põldvere konkurentide lugusid Soome eurolaulu valimisel (9)

Lauljatar Laura Põldvere, kes Eestit kahel korral Eurovisionil esindanud, pürib sel aastal võistlusele Soome eest laulma. Laura lugu kannab nime „Play“ ning avaldamist ootab veel vaid üks tema konkurent kuuest.

Võistlusloo „Play“ autoriteks on Karl-Ander Reismann, Reinis Straume ja Laura ise. Reismanniga sai Laura kontakti mullu „Eesti laulul“, kus nad mõlemad osalesid. „Saime kokku, kirjutasime muusikat ja nii see lugu sündis. Minu meelest sobitub see laul hästi 2021. aasta algusesse. Sotsmeediat vaadates tundub, et inimesed süüvivad endasse ning paljude jaoks on eelmine aasta olnud suhete, kas siis tava- või töösuhete, osas keeruline. „Play“ räägib inimesest, kes on välja tulnud raskest suhtest,“ kirjeldab Laura.

Laura kohta jätkus Soome žüriil vaid kiidusõnu. „Laura Põldvere on kogenud ja edukas artist ning viimase kümnendi üks enim mängitud artiste Eesti raadiojaamades. Ta on Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel esindanud kaks korda ja tema hääl peaks olema tuttav paljudele eurofännidele. Laura on tõeliselt mitmekülgne artist ja "Play" on õpikunäide sellest, kuidas saab praeguse aja popmuusikat kombineerida kantri ja diskoga. Lool on ka UMK selle aasta kõige haaravamaid refrääne. Ootame enesekindlat ja elegantset esinemist, mis lööks läbi igal suuremal rahvusvahelisel areenil,“ öeldakse pressiteate vahendusel. 

UMK tänavused osalejad:

Laura "Play"

 

Teflon Brothers x Pandora "I Love You"

 

Oskr "Lie "

 

Danny "Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua" 

 

Aksel "Hurt" 

 
 

ILTA "Kelle mä soitan" 

 

Soomlased on UMK-l sel aastal sisse viinud päris olulise reeglite muudatuse. Nimelt on Soome televaatajatel tänavu võitja valimisel suurem võim. Kui varasemalt on lõpptulemusest poole otsustanud televaatajate ja poole rahvusvahelise žürii hinded, siis nüüd otsustavad vaatajad 75% ja žürii 25%.