Yorki hertsoginna oma tütre printsess Eugenie pulmas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. jaanuar 2021, 15:15

Hertsoginna Fergie debüteerib romaanikirjanikuna

Yorki hertsoginna Fergie avaldab augustis oma debüüdi romaanikirjanikuna. Prints Andrew' eksabikaasa ajalooline romaan on inspireeritud tema vanavanatädist.

"Olen tahtnud aastaid romaani kirjutada ning otsisin õiget lugu," rääkis 61aastane Fergie ajakirjale People. Romaan "Her Heart For a Compass" ("Süda kompassiks") on inspireeritud hertsoginna vanavanatädist Lady Margaret Montagu Douglas Scottist. Margaret on muuseas Sarah Fergusoni teine eesnimi. "Kuna Lady Margareti kohta on vähe infot, tundus sobilik oma lugu tema ümber põimida."

Raamat kõneleb Lady Margareti reisidest Iirimaale ja Ameerikasse. "See peegeldab õigupoolest ka minu enese teekondi," ütles hertsoginna People'ile. Tutvustuses seisab, et romaan kujutab kõrgklassis sündinud naise pürgimusi ettenähtud teelt kõrvale kalduda ning elu mõte leida, kuulates sisemist kompassi ehk südant. Lubatakse ka armulugu!

Fergie on varem kirjutanud mitu lasteraamatut ja avaldanud memuaarid. Tema sulest on ilmunud ka kaks teost kuninganna Victoriast ning hertsoginnal oli kaalukas roll 2009. aasta filmi "Noor Victoria" loomisel. 3. augustil ilmuva romaani kirjutas ta kahasse koos Marguerite Kayega.