Marko Hietala 2013. aastal. Foto: Picture Perfect/Shutterstock
Saund
12. jaanuar 2021, 13:12

Nightwishi fännid šokis: bassimees lahkub bändist ja avalikust elust

Soome menubändi Nightwish basskitarrist ja laulja Marko Hietala teatas ansamblist lahkumisest. "Kallis rahvas. Lahkun Nightwishist ja avalikust elust," kirjutas muusik Facebookis.

Hietala vaagis Nightwishist lahkumist juba mitu aastat. Koroona-aasta pakkus aega põhjalikuks järelemõtlemiseks. "Vajan [muusika loomiseks] uusi põhjuseid ja inspiratsiooni," põhjendab muusik lahkumist ansamblist, kus ta tegutses 2002. aastast peale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Hietala (@marko_hietala_official)

Markol on enda sõnul villand ka voogedastusteenuste survest ja nõudmistest. Ka tulu jaguneb tema väitel ebaõiglaselt: suured tuurikorraldajad võtavad endale suure noosi kasumist. "Me oleme muusikatööstuse banaanivabariik," pahandab Nightwishi täht, kes hiljuti võitis Soome "Maskis laulja".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Hietala (@marko_hietala_official)

Kuid Hietala vajab pausi ka oma meelemõistuse nimel. Ta palub, et tal lastaks 2021. aastal rahus olla. "Kui samamoodi jätkan, on see minu ja mu lähedaste jaoks ohtlik. Veel hiljuti olid mul väga sünged mõtted." Kuid Marko palub, et fännid ei muretseks tema pärast. "Mul on kõik hästi. Mul on mu kaks poega, abikaasa, pere, sõbrad, koerad ja palju armastust."