Lauri Pedaja ja Gethel BurlakaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
11. jaanuar 2021, 14:38

VIDEO | Ehitus algab! Lauri Pedaja hakkab kihlatuga maja renoveerima: Gethel paneb visuaali paika, minul on musklid teostuseks (17)

Lauri Pedaja jaoks oli 2020. aasta imeline: kevadel kihlus ta oma kallima Gethel Burlakaga, suvel sai teada, et saab isaks, ja nagu sellest rõõmust veel vähe oleks, sai aasta lõpus kasvavale perele ka kodu soetatud. Nüüd lõid peatsed lapsevanemad Youtube’i kanali, kus hakatakse maja enda silma, käe ja rahakoti järgi üles vuntsima.

 „Mina dikteerin, Lauri ehitab,“ naerab Gethel. „Põhimõtteliselt küll, minul on käed, temal on pea. Just eile, kui arutasime paari detaili, ütlesin, et mulle meeldib see ese, aga ei suutnud suuremat pilti kokku panna. Gethel paneb visuaalse poole paika, minul on musklid ja muud oskused selle teostamiseks,“ nõustub Lauri. Küll aga tahab ka Gethel, nii palju kui jõuab ja jaksab, ise ehitusele käed külge panna.

Lauri ja Gethel näitavad videos oma äsja soetatud maja, räägivad, mis seal olnud on, ja tulevikuplaanidest, mida kavatsevad seal teha. „Tulevikuplaanid ei ole kindlasti kahe kuu pärast, osad on ka viie või kümne aasta pärast. Aga unistama peab suurelt ja eesmärgid peavad olema paigas,“ ütleb Lauri. „Meie unistused on liiga suured, et korterisse ära mahuks,“ lisab Gethel.

Paar on kolinud maale, et saaks linnakärast eemale. „Minu unistus on kasvatada kahe meetri kõrgune kuusehekk, mis võtaks kinni naabrite müra ja visuaali. Kõik naabrid on ühele poole koondnud, teisel pool pole kedagi. See lõikaks meid justkui maailmast ära ja oleksime võimalikult eraldatud,“ selgitab Lauri.

Krundil on pikk ajalugu, lisaks elumajale asuvad seal vana ait ja laut. Aida tahavad Lauri ja Gethel restaureerida, laut lammutatakse maha ja asemele ehitatakse saun. Elumaja on küll üsna heas seisukorras, kuid vahetama peab mõned aknad ja katuse ning maja plaanitakse värvida palju erksamaks kollaseks. „Ma olen väga rahul ja ootusärevil. Tahan, et tuleks kevad ja saaksin hakata möllama,“ rõõmustab Lauri.